Nieuws

Audities in volle gang!

14 juni 2017

De eerste auditiedag zit erop! Dinsdag 13 juni reisden 28 klassen uit de provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Holland met de trein af naar Utrecht om in TivoliVredenburg op te treden voor een echte jury (en een volle concertzaal!). Juryleden Benjamin Herman (saxofonist en bandleider van New Cool Collective), Saskia Weerstand (radio-dj bij 3fm en presentatrice van Zapplive) en Mark van Tijn (muziekproducer) konden niet wachten tot de groepen het podium zouden betreden. Hoe zouden de acts er live uit zien? Is er veel veranderd na de hulp van de Vliegende Brigadiers? 

Ruim 4000 kinderen willen kans maken op een plek in de allergrootste schoolband van Nederland en zonden met hun klas een filmpje in. 110 klassen werden op basis van hun filmpje uitgenodigd voor de audities. Dezen klassen kregen een Vliegende Brigadier, een professionele vakleerkracht muziek, om samen met de klas te oefenen voor dit spannende moment. De Vliegende Brigadiers hebben de klassen geholpen hun act te verfijnen en tot in de puntjes voor te bereiden. 

Héél veel instrumenten en spetterende zang en dans
Ook dit jaar zijn de acts weer erg divers. Sommige klassen op deze eerste auditiedag hadden een spetterende act gemaakt met zang en dans, en er waren ook klassen waarvan alle kinderen een instrument bespeelden. Het was dan ook heel erg fijn dat we alle instrumenten voor deze dag mochten lenen van het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

Voorbeeld voor de maatschappij
Aan de act van De Vlasbloem kwamen héél veel instrumenten te pas. Benjamin complimenteerde de 31-koppige klas met hun fantastische samenspel: 'Jullie zijn een voorbeeld voor de maatschappij, zóveel harmonie zit er in jullie klas!' De act van De Zeetuin begon met een prachtige zangsolo, Saskia snelde na het optreden naar het podium om de solozanger een handtekening te vragen, 'als je straks wereldberoemd bent, heb ik die in ieder geval al!' 

Nog een paar dagen te gaan
Welke drie klassen per provincie er door mogen naar de Lang Leve de Muziek Show weten we pas als alle auditiedagen erop zitten. Vrijdag 16 juni strijden de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland in Dordrecht. Dinsdag 20 juni komen klassen uit Friesland, Groningen en Drenthe auditie doen in Sneek en als laatste zijn de provincies Limburg, Overijssel en Gelderland aan de beurt. Zij mogen hun muzikale act 27 juni laten zien en horen in Zuthpen. 

Foto's en filmpjes
Wil je een mooie indruk krijgen van de audities, of was je erbij en wil je nog even nagenieten? Een preview van de foto's van deze eerste auditiedag zie je in het fotoalbum op Facebook. Wil je de komende tijd op de hoogte blijven en foto's en filmpjes van de auditiedagen bekijken? Volg ons ons Facebook, Instagram en Twitter