Nieuws

Deze klassen zijn door naar de tv shows!

4 juli 2017

De jury is eruit! Na uitvoerig beraad weten we welke 36 klassen door zijn naar de Lang Leve de Muziek Show, die vanaf 23 september elke zaterdagavond op NPO Zapp te zien is. 110 klassen kwamen de afgelopen weken naar verschillende theaters in het land om hun muzikale act aan een vakjury én volle zaal te tonen. Zo'n 3300 kinderen zongen, dansten en musiceerden in Utrecht, Dordrecht, Sneek en Zutphen. Wat hebben we allemaal genoten van de muziek en de blije gezichtjes!

De finalisten
Toch moest de jury streng zijn: er kunnen maar 36 klassen, 3 per provincie, door. Benieuwd welke klassen een finaleplekje bemachtigd hebben in de Lang Leve de Muziek Show en zo weer een stap dichter bij het optreden voor Koningin Máxima in Ahoy zijn? Je ziet het op de inzendingenpagina. 

Dank allemaal
We willen graag TivoliVredenburg, Schouwburg Kunstmin, Kunstencentrum Atrium en Theater Hanzehof bedanken dat we gebruik mochten maken van hun prachtige podia. Ook veel dank aan de kunstencentra waarvan we de muziekinstrumenten mochten lenen (Utrechts Centrum voor de Kunsten, ToBe, Kunstencentrum Atrium en Muzehof), alle enthousiaste juryleden (Wouter Hamel, Gers Pardoel, Willem van der Krabben, Iris Kroes, Kirsten Michel, Saskia Weerstand, Benjamin Herman, Tania Kross en Mark van Tijn) en natuurlijk de Vliegende Brigadiers! Deze professionele vakdocenten muziek hebben alle klassen geholpen met de voorbereidingen van hun acts. Dat was te merken; het klonk allemaal supergoed!