Nieuws

Lang Leve de Muziek Show

7 maart 2017

Ook dit jaar is er weer een spannende muziekwedstrijd voor basisscholen. Méér Muziek in de Klas organiseert de wedstrijd in samenwerking met AVROTROS. In het nieuwe familieprogramma Lang Leve de Muziek Show, gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro, gaan groepen 5, 6 en 7 de muzikale strijd met elkaar aan.

Alle provincies
Dit jaar gaan de klassen de strijd aan binnen hun eigen provincie tijdens de auditierondes. Per provincie gaan drie klassen door naar de Lang Leve de Muziek Show. In deze show staat iedere week een andere provincie centraal; welke klas komt als winnaar uit de bus? De twaalf winnaars van de shows krijgen de ultieme hoofdprijs: met de allergrootste schoolband optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017. De Lang Leve de Muziek Show is in het najaar 12 weken lang te zien bij AVROTROS op NPO ZAPP. 


Kansen
De muziekwedstrijd is een van de manieren waarop Méér Muziek in de Klas muziekonderwijs op de basisschool stimuleert. Door mee te doen aan de wedstrijd krijgen kinderen de kans om te ontdekken hoe leuk en waardevol het is om met muziek bezig te zijn en samen met de klas toe te werken naar een muzikale act. 

Meedoen?
Klassen kunnen zich tot 14 mei met een auditiefilmpje opgeven via de wedstrijdpagina op deze site. Daar vind je ook meer informatie over de wedstrijd.