Structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied

Structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied

Uitgelicht

Kick-off nieuwe fase Méér Muziek in de Klas

Het programma ‘Méér kunst en cultuur in School en Omgeving’ werd op 23 mei afgetrapt door onze erevoorzitter Koningin Máxima en minister Wiersma op kindcentrum O3 in Den Haag. We verleggen daarbij de focus van alleen muziek naar een gevarieerd buitenschools creatief aanbod om kinderen en jongeren uit alle lagen van de samenleving dezelfde kansen te bieden en kijken met veel enthousiasme uit naar deze nieuwe fase.

Lees meer

Gun ieder kind het effect van muziek

Muziek maken is niet alleen heel leuk, het zorgt ook voor een creatieve uitdaging, ontspanning en verbondenheid. Het geeft kinderen zelfvertrouwen en laat ze hun talenten ontdekken. Maar op veel scholen is er nauwelijks tijd en ruimte voor muziek. Dat moet veranderen. Samen zorgen we voor extra vakleerkrachten, workshops en middelen om muziek te kunnen maken. Voor ieder kind muziek in de klas. Help je mee? Doneer direct via de knop onder de afbeeldingen hieronder of klik hier voor meer informatie.

 • Je betaling is veilig en je gegevens worden vertrouwelijk behandeld
 • Méér Muziek in de Klas heeft het CBF-keurmerk en gaat zorgvuldig om met uw gift

Stap

Donatiebedrag

Waarom Méér Muziek in de Klas?

Muziek draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk.

Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Samen met onder andere onze partners, ambassadeurs en sponsoren werken we aan het behalen van deze ambitie.

Lees meer over ons
Klassenfoto van stichting Méér Muziek in de Klas

Wat kun jij doen?

Of je nu leerkracht, student, ouder, cultuurmedewerker, medewerker bij een poppodium, burgemeester, bestuurder of beleidsmaker bent, jij kunt meer muziek in de klas voor álle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied mogelijk maken. Hoe? Klik verder en bekijk wat jij kunt doen.

Aan de slag met muziekonderwijs
Aan de slag met muziekonderwijs

Meer informatie

 • Scholen en opleidingen
  Ben je op zoek naar praktische lestips en inspirerend materiaal voor in de klas? Of wil je meer weten over meer muziek in het speciaal onderwijs, vakleerkrachten, samenwerken of financiering? Informatie voor leerkrachten, schoolleiders en studenten van pabo's en conservatoria vind je hier. Lees meer
 • Ouders voor Méér Muziek in de Klas
  Wat kun je als ouder doen om muziekonderwijs op de school van jouw kind(eren) te realiseren? Bekijk de mogelijkheden om ideeën uit te wisselen, in gesprek te gaan met andere ouders en handige tips te ontvangen. Lees meer
 • Muziekonderwijs in jouw regio
  Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal zet in op duurzame verankering van muziekonderwijs in de regio. Dit doen we door alle regionale partijen die hiervoor nodig zijn aan elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Betrokken partijen zijn, naast uiteraard het onderwijs, bijvoorbeeld de muziekverenigingen, regionale overheden, bedrijven, serviceclubs, poppodia, pabo’s en conservatoria. Doet jouw regio al mee? Lees meer

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over stichting Méér Muziek in de Klas of de stappen die we zetten om muziekonderwijs structureel te verankeren binnen de verschillende regio's van het land?

Naar de contact-pagina

Lees verder

 • Geef muziek cadeau!

 • Sponsoracties

 • Méér Muziek in de Klas Bokaal voor regio Opsterland