Andries Mulder

Andries Mulder

Voormalig voorzitter college van bestuur VCO Oost-Nederland

Sinds mijn jonge jaren speelt muziek een belangrijke rol in mijn leven. Vooral het samen muziek maken was voor mij al vroeg het mooiste dat er was. Eén van mijn eerste ervaringen was het samen spelen van het Fries volkslied met mijn beppe (grootmoeder) in Goutum, zij op de piano en ik op de viool. Later ontdekte ik ouvertures en barokconcertjes als middelbare school-leerling in het Arnhems Jeugd Orkest. En nog later als rechtenstudent in Amsterdam, in het UvA-Orkest J. Pzn Sweelinck, de grote symfonieën uit de Romantiek en vooral het Requiem van Verdi. Door het samen muziek maken heb ik heel veel muziek leren kennen, heb ik pas echt leren spelen, luisteren, samenwerken en organiseren maar vooral: heb ik vrienden voor het leven gemaakt.

Als ik nu door een van mijn mooie scholen loop en leerlingen hoor zingen, muziek luisteren of muziek maken, ben ik altijd erg nieuwsgierig of het nu ook weer zo is…. Ik steek mijn hoofd om de deur en ja hoor: blije gezichten. Het blijft fascinerend wat muziek met ons mensen doet, en dat al op heel jonge leeftijd, muziek is magie.

Ik gun ieder kind muziek, veel muziek en vooral de ervaring om samen muziek te maken. Ik weet uit ervaring hoe muziek maken ons leven in heel veel opzichten verrijkt. Daarom maak ik mij sterk als ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, hét initiatief om alle leerlingen in het primair onderwijs in Nederland in aanraking te laten komen met muziek. Ik zou zeggen, daar moeten we ons allemaal sterk voor maken!

Andries Mulder

"Het blijft fascinerend wat muziek met ons mensen doet, en dat al op heel jonge leeftijd, muziek is magie."