Arjan Wisseborn

Arjan Wisseborn

Wethouder Cultuur Gemeente Stichtse Vecht

Wie wordt er nu niet vrolijk van muziek?

En dat zie je ook terug in de klas. Kinderen worden vrolijk en actief bij muziekonderwijs. Elk kind is gelijk en waarbij werk je nu beter samen dan bij het instuderen van een lied of stuk?

Zelf heb ik dat ook zo ervaren in mijn lagere schooltijd bij bijvoorbeeld de eindmusical van groep 8. Bloed, zweet en tranen met enthousiaste ouders, opa’s en oma’s tot gevolg. Welk kind groeit er nu niet bij een staande ovatie? Belangrijk daarbij is om vanaf de start de nadruk te leggen op het plezier maken bij muziekonderwijs.

Als kind heb ik algemene muzikale vorming gehad en een aantal jaren klassiek pianoles gevolgd. Dit heb ik geen vervolg gegeven omdat het plezier ontbrak en terugkijkend, als ik heel eerlijk ben, ook wel het talent voor de piano. Muziek luisteren en concerten bezoeken doe ik nog graag, van klassiek tot modern. Daarom mijn oproep er vooral voor te zorgen dat kinderen plezier hebben in het maken en luisteren van muziek en dan komt de rest vanzelf. Samen met plezier muziek maken! En dat is ook de reden dat ik als ambassadeur dit project een warm hart toedraag.

Arjan Wisseborn