Kasper van Kooten

Kasper van Kooten

Muzikant, cabaretier, acteur en schrijver

Kasper van Kooten is als acteur te zien in onder andere All Stars, Moordvrouw, Oogappels en Ventoux. Als cabaretier heeft hij sinds 2003 zijn eigen one-man-show in de Nederlandse theaters. Hij schrijft zijn eigen programma's en heeft reeds drie boeken op zijn naam staan.

Momenteel toert Kasper met zijn theaterprogramma 'Van Kooten en de Beat' door het land; een voorstelling waarin zijn liefde voor muziek centraal staat en waarin hij laat zien hoe belangrijk de rol van muziek voor hem is en was, vooral als kind. Hij gaat zich inzetten voor het doel van de stichting: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

Foto: Karen van Gilst
Kasper van Kooten

“De ervaring die ik als jochie van twaalf had, toen ik samen met mijn vriendjes in een band muziek kon maken, is bepalend geweest voor de rest van mijn leven. Samen muziek maken is het mooiste wat er is. Dat gun ik ieder kind. Inmiddels weet ik ook dat het wetenschappelijk bewezen is dat muziek maken positieve effecten heeft op de gezondheid en het welzijn van het kind, dus reden te meer om me keihard in te zetten voor structurele muzieklessen.”