De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour voor ouders

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour voor ouders

met professor Erik Scherder

Wil je als ouder meer leren over het belang van muziek en het effect op het kinderbrein? En daarnaast samen met je kind(eren) meedoen aan een muzikale workshop voor het hele gezin? Meld je dan aan voor de online Méér Muziek in de Klas Inspiratietour op woensdag 28 april!

Meld je aan

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour

De Inspiratietour bestaat uit een inspiratiesessie en muzikale workshop. Tijdens de inspiratiesessie laat professor Erik Scherder op een fascinerende manier zien wat muziek doet met de ontwikkeling van het kinderbrein. Je kind kan ondertussen aan de slag met het maken van een eigen instrument (die je trouwens gewoon kan maken huis-, tuin- en keukenspullen!). De handleiding hiervoor krijgen jullie in de gratis goodiebag en wat je met het resultaat mag doen lees je hieronder. Na de inspiratiesessie nemen jullie deel aan een muzikale workshop en gaan jullie onder meer op een interactief, muzikaal avontuur met het collectief Raw Resonance.

Het programma is geheel kosteloos en online te volgen via Zoom.

Programma

15:30 uur: Digitale inloop
15:45 uur:
Inspiratiesessie met professor Erik Scherder
16:45 uur:
Muzikale workshops voor het hele gezin
17:30 uur:
Afronding
17:45 uur:
Einde programma

Ontvang een gratis goodiebag

Meld je je vóór 22 april aan, dan krijg je een leuke goodiebag thuisgestuurd die je tijdens het programma kan gebruiken. Een dag voor het evenement ontvang je van ons een e-mail met de laatste informatie over het programma en de link om het online evenement te volgen.

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour is ook open voor directeuren en leerkrachten! Is de directeur of zijn de leerkrachten van de basisschool van jouw kind(eren) nog niet op de hoogte van de Inspiratietour? Breng ze dan vooral op de hoogte en wijs ze op deze pagina!

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour

Doe mee met het muzikale verjaardagscadeau voor Koningin Máxima

In aanloop naar de 50e verjaardag van Koningin Máxima op 17 mei roepen we heel Nederland op om zich extra in te zetten voor muziekonderwijs door muziekmomenten op school, thuis of in de regio te laten zien. Gedurende 50 dagen zetten we iedere dag een muzikaal kaarsje op haar verjaardagstaart. Ook jij kan meedoen aan dit cadeau tijdens de Inspiratietour!

In de goodiebag ontvang je een handleiding om samen met je kind een eigen instrument te maken. Welk instrument het gaat worden, dat is nog een verrassing! Maak een foto of video van het resultaat en upload het op sociale media o.v.v. #50dagenmuziek en @meermuziekindeklas. De resultaten worden gedeeld op de website 50dagen.meermuziekindeklas.nl en zo worden jullie onderdeel van het cadeau voor Koningin Máxima.

Niet vóór 22 april kunnen aanmelden?
Dan kan je alsnog een optreden of iets anders muzikaals delen o.v.v. #50dagenmuziek en @meermuziekindeklas en meedoen met het muzikale verjaardagscadeau voor Koningin Máxima!

Meer informatie

Erik Scherder

Prof. dr. Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij weet als geen ander uit te leggen waarom muziek van onmisbare waarde is voor kinderen én volwassenen.

Tijdens de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour laat hij zien wat er in de hersenen gebeurt als kinderen bezig zijn met muziek en kan je live je vragen aan hem stellen. Door zijn bevlogen manier van vertellen snap je na zijn college direct waarom muziekonderwijs op geen enkele basisschool mag ontbreken.

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour met Erik Scherder

Raw Resonance

Raw Resonance maakt interactieve muziekvoorstellingen en workshops voor jong en oud. Op non-verbale wijze weten ze grote groepen mee te nemen in hun muzikale wereld. Speciaal voor de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour heeft Raw Resonance een korte voorstelling gemaakt die geïnspireerd is op ‘De Vulkaan’: een verbindende, interactieve muziektheatervoorstelling voor het basisonderwijs.

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour met Raw Resonance

Bert van Uffelen

Muziektechnologie spannend? Welnee! Bert van Uffelen, docent Muziek en Digitale Didactiek, laat je tijdens de muzikale workshop zien dat je met technologie heel makkelijk muziek kan maken. Wist je bijvoorbeeld dat je ook muziek kan maken met PowerPoint…?

We hopen je op 28 april te zien tijdens de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour!