Treed met jouw klas op tijdens Het Kerst Muziekgala 2022

Treed met jouw klas op tijdens Het Kerst Muziekgala 2022

En win een gratis vakleerkracht muziek!

Wil jij als leerkracht of schoolleider volgend schooljaar meer muziek in je klas én in je school? Geef dan jouw groep 7 of 8 (schooljaar ’22-’23) op voor de Grootste Schoolband van Nederland en wie weet zien we jullie terug op Het Kerst Muziekgala 2022!

Over Het Kerst Muziekgala 2022

Tijdens Het Kerst Muziekgala treden 12 klassen uit het hele land samen op als de Grootste Schoolband van Nederland voor een groot publiek. Ook zijn er optredens van verschillende bekende artiesten. Speciale gast van Het Kerst Muziekgala is Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Het Kerst Muziekgala 2022 wordt op donderdag 15 december opgenomen en in de kerstvakantie uitgezonden op NPO 1. Klik hier om het Kerst Muziekgala van 2021 terug te kijken.

"Ik vind het heel goed dat er meer muziek komt in de klas want het helpt je gewoon als je een beetje zenuwachtig bent. Muziek, daar word ik gewoon heel blij van!"

- Leerling, de Grootste Schoolband van Nederland 2021

Hoe het werkt

Het maakt niet uit of je klas ervaring heeft met muziekonderwijs of niet; elke klas die is aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds komt in aanmerking. Als jouw klas wordt geselecteerd voor de Grootste Schoolband van Nederland, komt er na de zomervakantie tot en met Het Kerst Muziekgala wekelijks gratis een Vliegende Brigadier bij jullie langs. Dat is een vakleerkracht muziek die de klas voorbereidt op Het Kerst Muziekgala 2022, van het oefenen van de tekst tot het maken van de muziek. Jullie staan er dus niet alleen voor. Ook geeft de Vliegende Brigadier jou en je leerlingen tips & tricks, en laat hij jullie ervaren hoe belangrijk en leuk het is om meer met muziek te doen in de klas. Gratis muziekonderwijs dus!

Meedoen?

Wil jij met je leerlingen van groep 7/8 dit muzikale avontuur aangaan en hen een onvergetelijke ervaring meegeven? Stuur dan uiterlijk 19 juni 2022 je motivatie op waarin je ons in een paar zinnen vertelt waarom jij hier met je klas aan mee wilt doen. Dit mag ook een videoboodschap zijn. Let op! We starten pas na de zomervakantie met oefenen dus bedenk of je dan nog steeds lesgeeft aan je huidige klas.

Leuk en goed om te weten

Als jouw klas wordt geselecteerd, dan wordt alles rondom het optreden geregeld, van het voorbereiden van de muzikale act op school tot het vervoer naar de optreedlocatie toe. Deelname is gratis. Het enige wat we vragen is dat je gemotiveerd bent om er samen met je klas een mooi optreden van te maken en bereidt bent om hier tijd voor vrij te maken. Gemiddeld zal dit 1 à 2 uur per week zijn. Op donderdag 15 december moeten jullie uiteraard ook de hele dag aanwezig kunnen zijn!

Wordt jouw klas niet geselecteerd, dan krijg je een gratis workshop muziekonderwijs op maat voor het hele leerkrachtenteam op een moment naar keuze!

Ga het muzikale avontuur aan en geef je op

Heb je nog vragen? Mail gerust naar webredactie@meermuziekindeklas.nl.

Lees verder

  • Het Kerst Muziekgala 2021

  • Koningin Máxima bezoekt deelnemende school de Grootste Schoolband van Nederland

  • De Antoon van Dijkschool wint een jaar lang een gratis piano