Leer meer over structurele financiering voor muziekonderwijs in jouw regio!

Leer meer over structurele financiering voor muziekonderwijs in jouw regio!

Via de webinar 'Money, money, money...'

Om muziekonderwijs op de basisschool te kunnen borgen is structurele financiering nodig. In de praktijk kan het alleen best lastig zijn om dit voor elkaar te krijgen. In de webinar Money, money, money... krijg je tips en advies voor het opzetten van structurele financiering voor muziekonderwijs. We bespreken hoe je het bedrijfsleven, fondsen en serviceclubs betrekt en lichten een paar praktische voorbeelden uit. Wil je weten wat wel en niet werkt, leren hoe je publiek-private samenwerkingen opzet en tips van professionals ontvangen uit het veld? De volledige webinar staat nu live op ons YouTube-kanaal!

Bekijk de webinar

De gasten

Aaltje van Zweden, Patty Nobrega en Eline Danker
Aaltje van Zweden (oprichter en bestuurslid van Papageno), Patty Nobrega (manager corporate partnerships bij het Concertgebouworkest) en Eline Danker (manager marketing, communicatie, educatie en fondsenwerving) hebben jarenlange ervaring op het gebied van sponsoring en fondsenwerving. In de webinar Money, money, money... vertellen ze wat je wel en vooral niet moet doen als je op zoek gaat naar financiering en geven je een praktische tips.

Mirjam Pauwels
Mirjam Pauwels, wethouder in de gemeente Assen, is stuurgroeplid van MuziekAkkoord Drenthe en ambassadeur van Méér Muziek in de Klas. In juni 2019 tekenden de provincie Drenthe, alle Drentse gemeenten en diverse organisaties MuziekAkkoord Drenthe. Ook vroeg de stuurgroep met succes de MuziekMatch aan. Het zoeken naar financiering was alleen nog niet zo gemakkelijk. Mirjam schuift aan om te praten over de obstakels die ze tegenkwamen en hoe ze deze overwonnen.

Joyce Mulder
Joyce is eigenaar van Intersport Luising en lid van Ondernemend Zevenaar, de ondernemingsvereniging in Zevenaar. Afgelopen juni werd in Zevenaar de loyaliteitskaart gelanceerd. Met deze kaart sparen consumenten voor tegoed op hun kaart en gaat een percentage van hun aankopen naar muziekonderwijs. Joyce vertelt je waarom ze als ondernemer meedoet en geeft tips hoe je ondernemers warm krijgt om jouw project te ondersteunen.

Maarten Koolen
Om geld op te halen voor muziekonderwijs in de gemeente Helmond organiseerde serviceclub Kiwanis diverse huisconcerten. Maarten was één van de mensen die op zo'n concert kocht. Hij praat over zijn beweegredenen om hieraan mee te doen en deelt zijn ervaring.