Katwijk is op weg naar structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in de regio!

Katwijk is op weg naar structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in de regio!

Op dinsdag 17 november 2020 is het MuziekAkkoord Katwijk ondertekend! Dit houdt in dat alle basisscholen in Katwijk toewerken naar structureel muziekonderwijs.

Het MuziekAkkoord Katwijk werd ondertekend door onder andere burgemeester Cornelis Visser en wethouder Jacco Knape. De ondertekening werd muzikaal omlijst door leerlingen uit groep 5 t/m 7 van de Koningin Julianaschool, hier terug te zien.

Sinds september 2020 hebben basisscholen in Katwijk een nieuw onderwijsprogramma en geven groepsleerkrachten wekelijks muzieklessen op basis van de digitale muziekmethode 123Zing. Daarnaast zorgt de muziekschool van Katwijk ervoor dat er een verbinding komt tussen het binnen- en buitenschoolse aanbod. Benieuwd naar dit aanbod? Hieronder vind je welke mogelijkheden er zijn in Katwijk:

Burgemeester Cornelis Visser, Ambassadeur MuziekAkkoord Katwijk:

“Samen muziek maken geeft plezier èn draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen. Als burgemeester van Katwijk vind ik het ontzettend belangrijk dat alle basisschoolkinderen in onze gemeente kunnen genieten van muzieklessen op school. Ik ben er dan ook trots op om al een jaar MuziekAmbassadeur te zijn!”

Luca (10 jaar), DVS Katwijk:

“Wekelijks krijg ik les van een professioneel docent. Daarnaast speel ik mee in het leerlingenorkest van DVS. Mijn doel is om straks met een mooi uniform de straat op te gaan met de Junioren!”

Lees meer over muziekvereniging Door Vriendschap Sterk

Joep (9 jaar) en Cas (10 jaar) Floraband Rijnsburg:

“Wij spelen bariton en trombone bij de Jong Flora Band. We oefenen twee keer in week met alle kinderen van de Jong Flora Band en we hebben nog een half uur per week alleen les. Het leukste is het samen met de groep spelen en optreden. We oefenen heel hard zodat we heel goed worden en heel veel optredens mogen doen”
Lees meer over Flora Band Orkesten Rijnsburg

Louis (9 jaar) Harmonie Katwijk:

“Ik vind trompetles en mijn meester bij Harmonie Katwijk hartstikke leuk! We hebben bij de harmonie ook een orkestje. We oefenen dan samen en hebben veel optredens. Wat ik ook hartstikke leuk vind, is dat je zelf liedjes kunt noemen en dan kijken ze of we die ook met het orkestje kunnen spelen. Dan maken ze die liedjes speciaal voor ons.”
Lees meer over Harmonie Katwijk

Lenthe (10 jaar) Harmonie Valkenburg:

“Ik vind trompet spelen in een groep heel leuk en gezellig. Mijn favoriete stuk ik Guantanamera met het jeugdorkest. Iedere week het ik trompetles zodat ik later in het grote orkest mee kan spelen met echte concerten.“
Lees meer over Harmonie Valkenburg

Madelief (11 jaar) Muziekschool Katwijk:

“Op school zag ik cello les in het boekje van Sjors Creatief. Toen dacht ik; dat wil ik ook! Ik zit nu 2 jaar bij Juf Karola op cello les en ik vind het hartstikke leuk. Een cello is heel bijzonder omdat er zoveel verschillende klanken uitkomen”
Lees meer over Muziekschool Katwijk

Henriëtte (12 jaar) UNI Katwijk:

“Ik speel de Besklarinet en heb elke week 20 minuten les, van Hans Jongkees. Na tien lessen, krijg je een Diploma dat je mee mag doen met het leerlingen orkest. Het leukste vind ik om in het leerlingen orkest te spelen op zaterdagmorgen. Want daar leer je samen spelen en naar elkaar luisteren. Ook krijg je theorie lessen en theorie examen en daarnaast praktijkexamen. Het fijne is, dat je bij de UNI door kan groeien van het leerlingen orkest, naar het kleine Harmonie Orkest en daarna het Groot Orkest. Maar ook doen we leuke en gezellige dingen met elkaar. Zoals sinterklaas vieren, ontbijten of een frietje / pannenkoeken eten”
Lees meer over Chr. Muziekvereniging UNI

Hergo van Ginkel, directeur Farèlschool Katwijk:

"Samen muziek maken geeft ontspanning en plezier!"