Online inspiratiesessie voor ouders en kinderen op woensdag 21 september

Online inspiratiesessie voor ouders en kinderen op woensdag 21 september

Op woensdagmiddag 21 september (15.30 – 17.30 uur) organiseert Méér Muziek in de Klas samen met provincie Overijssel een online inspiratiesessie voor ouders en kinderen.

Over de sessie

Gedurende de middag zoomen we in op de vragen van ouders en reiken we middelen aan om vervolgens geïnspireerd met de school van je kind(eren) het gesprek over muziek en cultuuronderwijs te kunnen voeren.

We trappen af met rapper Thomas van Vliet die je meeneemt in de wereld van improvisatie en rap. Wetenschapsjournalist Mark Mieras zal vervolgens op een fascinerende manier laten zien wat muziek- en kunstonderwijs doet met de ontwikkeling van het kinderbrein. We delen inspirerende verhalen van ouders en leerkrachten die een actieve rol hebben ingenomen rond muziekonderwijs en waarmee het effect op school duidelijk wordt. De kinderen kunnen tijdens de bijeenkomst aan de slag met het maken van een instrument. Na de inspiratiesessie gaan jullie op een interactief, muzikaal avontuur met het collectief Raw Resonance.

Aanmelden

Als je je voor vrijdag 16 september hebt aangemeld, ontvang je van ons een goodiebag met daarin een Kazoo. Met dit muziekinstrument kun je deelnemen aan het muzikale intermezzo van Raw Resonance. Mocht je de goodiebag niet op tijd hebben ontvangen, dan kun je ook zelf een Kazoo maken! Kijk hier voor de handleiding. Het programma is geheel kosteloos en online te volgen via Zoom.

Meld je aan

Vertel je verhaal

Wil jij deze middag een mooi en inspirerend verhaal vertellen over jouw betrokkenheid bij het muziek- en of cultuuronderwijs op de basisschool van jouw kind? Laat ons dat dan weten via webredactie@meermuziekindeklas.nl. We kijken uit naar je online aanwezigheid!

Lees verder

  • Good Practice: Marnix Academie Pabo Utrecht

  • Na de werkconferentie verder met 'Méér Muziek in Mijn Klas'

  • Een zomer vol muziek!