Muziekonderwijs in de verschillende regio's van Nederland

Muziekonderwijs in de verschillende regio's van Nederland

Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal zet in op duurzame verankering van muziekonderwijs in de regio. Dit doen we door alle regionale partijen die hiervoor nodig zijn aan elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Betrokken partijen zijn, naast uiteraard het onderwijs, bijvoorbeeld de muziekverenigingen, regionale overheden, bedrijven, serviceclubs, poppodia, pabo’s en conservatoria.

Stand in het Land

Sinds 2017 trekken we kriskras door het land om samenwerkingen tot stand te brengen. Verschillende regio's ondertekenden al 'MuziekAkkoorden' waarin alle betrokken partijen hun handtekening zetten onder de belofte die ze aan het kind doen. Ook hebben meerdere gebieden al een Méér Muziek in de Klas Bokaal ontvangen: een bokaal ter erkenning van regio’s die muziekonderwijs structureel hebben verankerd op hun basisscholen. Deze bokaal helpt een gemeente of regio om zichtbaar te maken wat ze samen bereikt hebben.

Bekijk de verschillende regio's in de kaart hieronder en klik op de locaties om te lezen hoe muziekonderwijs structureel verankerd is. Elke regio voert dit op zijn eigen, inspirerende manier uit!

Inspirerende voorbeelden, stappenplan en meer informatie

In heel Nederland vind je inspirerende voorbeelden voor hoe je kunt samenwerken voor muziekonderwijs. Welke stappen zijn er in de verschillende provincies gezet? Welke partijen zoals muziekverenigingen, regionale overheden, bedrijven, serviceclubs, poppodia, pabo’s en conservatoria kan je betrekken? Met welke wetenschappelijke artikelen kun je anderen overtuigen en hoe maak je een duurzaam budget vrij om muziekonderwijs echt te borgen? Scrol door de verschillende artikelen hieronder om verder te lezen.

Verrijk je kennis:

  • Kennisbank: wat zijn de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied?

  • Stappenplan: hoe kom ik tot een langetermijnsamenwerking?

  • Welke partners kan ik aanhaken?

Wij denken graag mee!

Wil jij het muziekonderwijs in jouw regio verbeteren of zichtbaar maken? Of heb je een andere vraag over Méér Muziek in de Klas Lokaal? Neem gerust contact op met de accountmanagers: