Tips & trucs voor Méér Kunst & Cultuur in School en Omgeving

Tips & trucs voor Méér Kunst & Cultuur in School en Omgeving

Wil je graag méér kunst en cultuur op school? Wij helpen je op weg met deze praktische tips & trucs!

Kennisclips 'vakintegratie'

Maak gebruik van de kennisclips ‘vakintegratie’. In zes korte, informatieve video’s laten we je zien hoe je kunstvakken in samenhang kunt brengen met andere vakken, op verschillende niveaus.

Ga naar de videoreeks

Muzikale verhalen

Combineer muziek met lezen en taal in de klas met de muzikale verhalen op Schooltv. Deze negen luisterverhalen duren vijf tot tien minuten en zijn allemaal voorzien van een eigen lesbrief. Ook geschikt voor het speciaal onderwijs!

Ga naar de muzikale verhalen (ook op Spotify)

Flagshipscholen: smaakmakers voor Kunst & Cultuur

Bezig met de Rijke Schooldag? Bekijk de succesverhalen van de Flagshipscholen. Hierin worden dilemma’s besproken en vooral praktische tips uitgewisseld; bijvoorbeeld hoe je door een samenwerking aan te gaan met een cultuurinstelling, of kunstvakdocent, een kunst- en cultuuraanbod integraal onderdeel kan maken van het onderwijs. Vooral op scholen waar leerlingen opgroeien vanuit een kansenachterstand.

Bekijk de praktische tips van de Flagshipscholen

Intermediair Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wil een kind in jouw klas/omgeving graag op voetbal, muziekles, dansles, kickboksen, turnen of judo, maar is er thuis te weinig geld? Jij weet als geen ander dat het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. Ze maken nieuwe vrienden, doen vaardigheden op, hebben plezier en meer zelfvertrouwen.

Ben jij leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, vrijwilliger bij de Stichting Leergeld, maatschappelijk werker of op een andere manier professioneel betrokken bij de opvoeding of verzorging van een kind? Meld je aan als intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur!

Laat kinderen meedoen

Samenwerking

Samenwerken met een muziekschool, cultuurcentrum of muziekprofessionals kan een cruciale stap zijn naar structureel muziekonderwijs op de basisschool. Ben je op de hoogte van wat er in jouw regio gaande is, of wil je onderzoeken of er iets kan worden opgezet? Zoek elkaar op of leg jouw vragen lokaal neer! Zij geven vaak al te graag advies en ondersteuning bij jullie muziekonderwijs.

Werk lokaal samen

Explainer video's zang en dans

In aanloop naar het Sing & Dance UP! evenement op 13 maart 2024 zijn er korte explainer video’s gemaakt gericht op dans, (samen) zang én muziek. Korte, informatieve video’s die je op een toegankelijke manier meenemen op zoek naar het antwoord op vragen als ‘Waarom is zingen en dansen tegelijk moeilijk?’ en ‘Kan iedereen zingen?’

Leer over muziek, (samen)zang & dans - inclusief lesbrieven