Vacature medewerker marketingcommunicatie MuziekopleidersAkkoord

Vacature medewerker marketingcommunicatie MuziekopleidersAkkoord

Over Méér Muziek in de Klas

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat muziekonderwijs van essentieel belang is voor de ontwikkeling van kinderen. Dat geldt voor het individuele kind, maar ook voor hoe kinderen zich in de klas en daarbuiten ten opzichte van elkaar gedragen. Muziekonderwijs is dus ook belangrijk voor de samenleving. Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich daarom in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Dit doen we onder andere door heel Nederland te laten zien hoe belangrijk muziekonderwijs is voor kinderen, te zorgen voor deskundige leerkrachten én slagvaardige landelijke en regionale samenwerkingsverbanden aan te jagen. Hoe dit er in de praktijk dan uitziet? Neem dan vooral een kijkje op www.meermuziekindeklas.nl.

Het MuziekopleidersAkkoord

Op 7 oktober 2020 ondertekenden alle pabo’s en conservatoria van Nederland het MuziekopleidersAkkoord waarmee zij een langetermijnsamenwerking van twaalf jaar sloten. Doel van het Akkoord is om ervoor te zorgen dat toekomstige groeps- én vakleerkrachten gemotiveerd en met nog meer kennis en vaardigheden muziekonderwijs kunnen geven op de basisschool. Met het MuziekopleidersAkkoord wordt dus gewerkt aan een duurzame, solide basis voor muziekonderwijs, aansluitend op de wensen op de basisschool. Bij de uitvoering van het Akkoord is Méér Muziek in de Klas betrokken als aanjager en procesbegeleider.

Wat ga je doen?

Als medewerker marketingcommunicatie MuziekopleidersAkkoord zorg jij er voor dat alles wat uit het Akkoord voortkomt zichtbaar wordt én zijn weg weet te vinden naar studenten, professionals in de lerarenopleidingen en natuurlijk de basisscholen. De lijnen lopen hierbij kriskras door elkaar: er vindt communicatie plaats tussen opleidingen, tussen de verschillende lagen van de opleidingen, tussen pabo- en conservatoriumstudenten, tussen opleidingen en het onderwijs, en met de partners die het MuziekopleidersAkkoord ondersteunen. Jij leidt deze processen in goede banen en zorgt ervoor dat er een flow op gang komt en blijft.

Ook ben je betrokken bij campagnes om het ambacht van muziekonderwijs onder de aandacht van studiekiezers en zij-instromers te krijgen. Verder werk je door middel van communicatie mee aan het versterken van de beweging richting de kinderopvang en de mbo-opleidingen.

Omdat Méér Muziek in de Klas procesbegeleider is van het MuziekopleidersAkkoord, werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. De opdracht vervul je vanuit het MuziekopleidersAkkoord. Je werkt samen met zowel het communicatieteam van Méér Muziek in de Klas als het projectteam van en externe betrokkenen bij het MuziekopleidersAkkoord.

Dit ben of heb jij

Muziekonderwijs voor alle kinderen in Nederland en het Caribische deel, dat is ons doel. Diversiteit, inclusie en kansengelijkheid vormen daarom een belangrijke pijler binnen het MuziekopleidersAkkoord en in het werk van Méér Muziek in de Klas. We streven er daarom naar een zo divers mogelijke organisatie te zijn. Vanuit dat vertrekpunt heb of ben jij:

 • Relatiegericht: je weet mensen voor je in te nemen
 • Vastbijter: je laat je niet snel uit het veld slaan
 • Bekend met het hoger onderwijs: je weet hoe de hazen lopen en hebt misschien al een goed netwerk binnen hogescholen en/ of het basisonderwijs
 • Overzicht: je hebt te maken met alle pabo’s en alle conservatoria in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk, en vele ondersteunende partijen
 • Een feilloos gevoel bij welk communicatiemiddel je per project(onderdeel) moet inzetten
 • Een vlotte pen
 • Hart voor het doel


Wat vragen wij?

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een relevante studierichting
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in marketingcommunicatie
 • Je hebt ervaring in het aansturen van (communicatie)bureaus
 • Je bent ondernemend van geest, signaleert kansen en pakt ze met beide handen aan


Wat bieden wij?

 • Een functie van 24 uur per week, startdatum zo snel als mogelijk
 • Werkdagen in overleg
 • Een plek waar geen werkdag hetzelfde is
 • Een leuk team waarin hard gewerkt én hard gelachen wordt
 • De mogelijkheid je netwerk te vergroten
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen
 • Ruimte om van de gebaande paden af te wijken en je creativiteit optimaal te benutten
 • Salaris gangbaar in de culturele sector, afhankelijk van ervaring in een vergelijkbare positie
 • Solliciteren en procedure

Ben jij de beste kandidaat voor deze functie? Solliciteer dan door je cv, motivatiebrief én een korte videoboodschap (maximaal 1,5 minuut) naar ons te sturen. In de videoboodschap stel je jezelf voor en vertel je kort over waarom je bij ons wilt werken.

Mail jouw sollicitatie naar info@meermuziekindeklas.nl ter attentie van Jantien Westerveld (directeur). Wil je eerst nog meer weten? Mail je vragen naar Maike Kroese via

mkroese@meermuziekindeklas.nl.

De eerste gespreksrondes zijn in de eerste twee weken van februari 2022 op ons kantoor in Amsterdam of online, afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM.