Workshops ‘Méér Muziek in Mijn Klas’ op Paleis Noordeinde

Workshops ‘Méér Muziek in Mijn Klas’ op Paleis Noordeinde

Bekijk het materiaal

Workshop muziek met bouwstenen door Ravenna Moscoso

Welke stappen en variaties kent het muziekonderwijs? De workshop van Ravenna was opgebouwd uit bouwstenen om je eigen muziekles steeds verder uit te kunnen breiden. Iedereen kon meedoen, ongeacht het (muzikale) niveau.

> Bekijk het materiaal van de workshop en de instructievideo

Ravenna Moscoso treedt als zangeres/pianiste op in binnen- en buitenland, is singer-songwriter en vakleerkracht muziek.

Workshop muziek in speciaal onderwijs door Adinda van Saëmsfoort en Floortje Looman

"Hoe maak je muziek met kinderen met een beperking en wat kan je daaruit leren voor in het reguliere onderwijs? In iedere klas zitten leerlingen die gebaat zijn bij een gedifferentieerde aanpak van muziek. Tijdens deze workshop laten we zien hoe je deze aanpak kan toepassen in jouw klas."

> Bekijk het materiaal van de workshop

Adinda van Affelen van Saëmsfoort is student Muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium en Floortje Looman is afgestudeerd Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium, muziekdocent, directeur van de Muziekbeleving en coördinator ArtEZ Connected.

Workshop samen muziek maken door Annewiep Bloem en Guus Pieksma

In deze workshop gaat het over de kracht en het plezier van samen muziek maken. Wat doet het met je als je voor het eerst een goede noot uit een instrument tovert? En hoe kun je elkaar helpen, motiveren en inspireren? Tijdens deze workshop vormen we samen een orkest, want iedereen kan een instrument bespelen!

> Bekijk al het materiaal van de workshop

Guus Pieksma en Annewiep Bloem zijn de bedenkers en initiatiefnemers van de stichting ‘Muzyk foar elkenien’ (muziek voor iedereen).

> Neem contact op met Annewiep
> Neem contact op met Guus

Workshop ritme, poëzie en meer door Ruwhel Emers

Hoe gebruik je ritme en poëzie om de groepsdynamiek en het zelfvertrouwen van leerlingen te verbeteren en het samenvatten van belangrijke informatie te bevorderen? Tijdens deze workshop lag de focus op het technische aspect van muziek zoals ritme, flow en rijmschema’s en maakten we de koppeling naar de praktijk.

> Bekijk het materiaal van de workshop en ga zelf aan de slag met ritme, flow en rijmschema’s zoals de leerlingen in deze video.

Ruwhel Emers is rapper, workshopleider en oprichter van Stichting Levels - een educatieplatform voor Urban Muziek in Rotterdam.

Workshop vakintegratie door Benno Spieker, Vivian Knols en Johan Sterken

Hoe richt je het onderwijs zo in dat muziek een geïntegreerd onderdeel is van de lesdag? In deze workshop kijken we naar wat integratie nou eigenlijk is en wat het brengt voor de leerkracht, de schoolleider, en natuurlijk het kind. Je formuleert jouw ambitie en aan de hand van korte werkvormen kun je aan het einde van de workshop een eerste stap zetten richting die ambitie. Een praktische workshop met veel uitwisseling.

> Bekijk de opbrengst van de workshop vakintegratie: de resultaten van de deelnemers

Benno Spieker (ArtEZ Conservatorium Enschede), Vivian Knols (De Nieuwste Pabo, Sittard) en Johan Sterken (NHL Stenden University) maken deel uit van het kernteam vakintegratie. Dit is één van de thema’s binnen de pijler kennisontwikkeling en -deling van het MuziekopleidersAkkoord.

Voorgestelde pagina's

  • Na de werkconferentie verder met 'Méér Muziek in Mijn Klas'

  • Informatie over de Keuzehulp Muziekmethodes