De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour

20 mrt. 2021 — Met professor Erik Scherder en wetenschapsjournalist Mark Mieras

Ben jij schooldirecteur of leerkracht en wil je muziekonderwijs graag een plek geven op jouw basisschool? Meld je dan aan voor de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour. Pabo- en conservatoriumstudenten zijn ook welkom! We organiseren dit voorjaar verschillende online sessies. Scroll naar data om te kijken of jouw gemeente ertussen staat.

Meld je aan voor de eerstvolgende Inspiratietour op woensdag 14 april

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour

De Inspiratietour is speciaal ontwikkeld voor schooldirecteuren en leerkrachten uit het basisonderwijs en bestaat uit een inspiratiesessie en werksessie of muzikale workshop.

Tijdens de inspiratiesessie laten professor Erik Scherder en wetenschapsjournalist Mark Mieras op een fascinerende manier zien wat muziek doet met de ontwikkeling van het kinderbrein. Na de inspiratiesessie nemen schooldirecteuren deel aan een interactieve werksessie en volgen leerkrachten een muzikale workshop. In de werksessie zoomen we in op het muziekonderwijs en de stappen die we samen kunnen zetten om muziekonderwijs een plek te geven op school. Voor verschillende regio's worden aparte werksessies voor schooldirecteuren georganiseerd in het kader van Méér Muziek in de Klas Lokaal. Doe je mee met de workshop, dan ga je onder meer op een interactief muzikaal avontuur met het collectief Raw Resonance.

Het programma is geheel kosteloos en online te volgen via Zoom.

Data & locaties

Klik op een van de onderstaande edities van de Inspiratietour voor meer informatie.

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour met Raw Resonance

Ontvang een gratis goodiebag

Meld je je aan, dan krijg je een leuke goodiebag thuisgestuurd die je tijdens het programma erbij mag pakken. Enkele dagen voor het evenement ontvang je van ons een e-mail met de laatste informatie over het programma en de link om het online evenement te volgen.

Iedere schooldirecteur mag een lid uit het leerkrachtenteam meenemen. Is je directeur nog niet op de hoogte van de Inspiratietour of moet een collega hiervan weten? Breng ze dan vooral op de hoogte!

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour

Erik Scherder

Prof. dr. Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij weet als geen ander uit te leggen waarom muziek van onmisbare waarde is voor kinderen én volwassenen.

Tijdens de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour laat hij zien wat er in de hersenen gebeurt als kinderen bezig zijn met muziek en kan je live je vragen aan hem stellen. Door zijn bevlogen manier van vertellen snap je na zijn college direct waarom muziekonderwijs op geen enkele basisschool mag ontbreken.

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour met Erik Scherder

Mark Mieras

Mark Mieras is wetenschapsjournalist en doet al ruim 20 jaar verslag van hersenonderzoek. Hij volgt onderzoekers en hun publicaties op de voet en weet deze op een toegankelijke manier voor iedereen begrijpelijk te maken. Hij is auteur van verschillende bestsellers over de hersenen en zijn artikelen verschenen onder andere in Volkskrant, NRC-Handelsblad en Psychologie Magazine. Ooit studeerde hij cum laude af in de theoretisch natuurkundige, nu is hij als wetenschapsjournalist een warm pleitbezorger van cultuur op school als basis voor optimaal leren.

Tijdens de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour vertelt hij op een fascinerende manier hoe muziek in de hersenen werkt en wat de effecten zijn op zowel het sociale klimaat in de klas als het leerproces van kinderen.

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour met Mark Mieras

Raw Resonance

Raw Resonance maakt interactieve muziekvoorstellingen en workshops voor jong en oud. Op non-verbale wijze weten ze grote groepen mee te nemen in hun muzikale wereld. Speciaal voor de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour heeft Raw Resonance een korte voorstelling gemaakt die geïnspireerd is op ‘De Vulkaan’: een verbindende, interactieve muziektheatervoorstelling voor het basisonderwijs. Maar nu dus even speciaal voor volwassenen...

De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour met Raw Resonance

Thomas van Vliet

Thomas van Vliet neemt je mee in de wereld van improvisatie en rap. Als vakleerkracht heeft hij veel ervaring voor de klas en weet hij met zijn enthousiasme elk kind mee te krijgen in zijn les. Sinds 2001 geeft Thomas workshops in jongerencentra, poppodia en in het onderwijs, waarbij hij aansluit bij het educatieve programma op scholen en jongeren de juiste begeleiding geeft in het maken van rapmuziek. Tijdens de muzikale workshop maak je kennis met rap-spelletjes en improvisatie. Hij laat je ervaren hoe je op een laagdrempelige manier kinderen creatief kunt uitdagen, zodat je dit de volgende dag direct in de klas kan toepassen!

Thomas van Vliet

We hopen je binnenkort te zien tijdens de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour in jouw regio!

Nieuwste artikelen

  • Opening eerste Flagshipschool van Nederland in bijzijn van koningin Máxima

    6 dec. 2023

  • Erevoorzitter Koningin Máxima bezoekt Flagshipschool De Bavokring

    30 nov. 2023

  • Werkbezoek scholen voor speciaal onderwijs op Curaçao | Deel I

    28 nov. 2023