Lang Leve de Muziek Show is vanaf 31 oktober te zien op Zapp

Lang Leve de Muziek Show is vanaf 31 oktober te zien op Zapp

27 okt. 2020

Vanaf 31 oktober is Lang Leve de Muziek Show weer iedere zaterdag om 18.25 uur te zien op NPO Zapp!

Lang Leve de Muziek Show is een landelijke muziekwedstrijd en spelshow voor basisscholen, gepresenteerd door Buddy Vedder. Klassen uit alle provincies gaan met elkaar de strijd aan voor de ultieme hoofdprijs: optreden met de Grootste Schoolband van Nederland voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2020. In elke aflevering is er een andere artiest te gast in de show.

Hoe het werkt

In 4 voorrondes strijden steeds 3 provincies tegen elkaar, gevolgd door twee halve finales en een finale. Het doel van het programma is het stimuleren van muziekonderwijs op de basisschool. Door mee te doen aan de wedstrijd krijgen kinderen de kans om te ontdekken hoe leuk en waardevol het is om met muziek bezig te zijn en samen met de klas toe te werken naar een muzikale act.

Op bezoek bij erevoorzitter Koningin Máxima
Een vast onderdeel van het programma is het Hoog Bezoek. Hier gaan een aantal basisschoolleerlingen op bezoek bij erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, Koningin Máxima. De kinderen praten met haar over hun muziekinstrument en mogen voor haar een stukje spelen. Bekijk de fragmenten van vorig jaar.

Lang Leve de Muziek Show 2020

Het Kerst Muziekgala

Vorig jaar vond de gezelligste kerstshow van het jaar plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Hier traden muzikale helden van nu op met muzikale helden van de toekomst. De artiesten die optraden waren onder anderen Wibi Soerjadi, Suzan & Freek, Gerard Joling, Glen Faria en Duncan Laurence. Alle deelnemers van Lang Leve de Muziek Show mochten optreden in de Grootste Schoolband van Nederland, bestaande uit 305 kinderen. Meer informatie over Het Kerst Muziekgala 2020 volgt binnenkort.

Nieuwste artikelen

  • De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour

    25 feb. 2021

  • Méér Muziek in de Klas Webinar – Why Tell Me Why

    25 feb. 2021

  • Vandaag is het MuziekAkkoord Veldhoven, Bergeijk en Eersel ondertekend

    24 feb. 2021