Méér Muziek in de Klas Workshops+ 2020

Méér Muziek in de Klas Workshops+ 2020

27 okt. 2020

Doe mee aan de Méér Muziek in de Klas Workshops+

Ben jij groepsleerkracht en wil jij je verder professionaliseren in het geven van muziekonderwijs op de basisschool? Neem dan deel aan een van de verdiepende en verbredende online workshops+ die de pabo’s, conservatoria en Méér Muziek in de Klas organiseren in samenwerking met Stephanie Kos (opleidingsdocent muziek aan de Thomas More Hogeschool) en Bert van Uffelen (docent muziek & digitale didactiek aan de Hogeschool Rotterdam). Deze workshops+ zijn een vervolg op de basisworkshops die we in het voorjaar aanbieden.

Najaar 2020 voor groepsleerkrachten

De workshops+ van dit najaar zijn geschikt voor groepsleerkrachten die al een voorjaarsworkshop hebben gevolgd of al (enige) ervaring hebben in het geven van muziekonderwijs. Je kunt hier een verdiepende en verbredende stap zetten, die tegelijkertijd nog steeds laagdrempelig is. In volgende edities van de workshops+ zullen (ook) andere doelgroepen zoals vakspecialisten en vakleerkrachten muziek aangesproken worden.

Je krijgt in de workshops zoveel mogelijk concrete en eigentijdse voorbeelden en er zullen verschillende werkvormen aan bod komen, waarbij er gebruikt wordt gemaakt van een breed assortiment aan (digitale) leermiddelen.

Méér Muziek in de Klas Workshops+ 2020

Data

Alle workshops+ vinden ONLINE plaats via Zoom.

Woensdag 18 november
14:30 – 16:00 Stephanie Kos: Luisteren naar muziek met het jonge kind
16:00 – 17:00 Vragenuurtje: Muziekonderwijs organiseren op jouw school

VOL: INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK
14:30 – 15:30 Bert van Uffelen: Verrijk je muziekles met (digitale) leertechnologie

Woensdag 25 november
VOL: INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK
14:30 – 16:00 Stephanie Kos: Luisteren naar muziek met het jonge kind
VOL: INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK
16:00 – 17:00 Bert van Uffelen: Verrijk je muziekles met (digitale) leertechnologie

Inhoud workshops+

Workshop door Bert van Uffelen: Verrijk je muziekles met (digitale) leertechnologie
Hoe verrijk je met (digitale)leertechnologie je muziekles? LessonUp is een goed voorbeeld van een interactieve tool die je kan inzetten tijdens je muziekles, maar ook in onderwijs op afstand, synchroon en asynchroon. Hoe zet je interactieve lessen klaar voor je leerlingen, hoe kan je bestaande muzieklessen transformeren naar een LessonUp-les, hoe kan je tools als sleepvragen, quizjes, foto-vragen en mindmap-opdrachten maken? In deze actieve workshop bekijken en ervaren we alle mogelijkheden van LessonUp voor de muziekles. LessonUp is geschikt voor onder-, midden- en bovenbouw maar in deze workshop ligt de focus wat meer op het oudere kind.

Workshop door Stephanie Kos: Luisteren naar muziek met het jonge kind

Hoe bied je het domein luisteren aan bij het jonge kind? In deze workshop wordt luisteren gekoppeld aan andere activiteiten, zoals: bewegen, spel, associëren, analyseren, tekenen en noteren. De workshop is voor groepsleerkrachten in de onderbouw en je hebt geen specifieke voorkennis nodig om mee te kunnen doen.

Vragenuurtje: Muziekonderwijs organiseren op jouw school

Loop je tegen uitdagingen aan bij het organiseren van (meer) muziekonderwijs op jouw school? Ga tijdens dit vragenuurtje in gesprek met andere leerkrachten en een accountmanager van Méér Muziek in de Klas. Stel je vragen en leer van elkaar!

Méér Muziek in de Klas Workshops+ 2020

Schrijf je nu in!

Aan welke workshop(s) wil jij deelnemen? Er zijn meerdere opties mogelijk.

Nieuwste artikelen

  • Aanstaande woensdag 25 november tekent Noord Noord-Holland een MuziekAkkoord

    20 nov. 2020

  • Op 17 november werd het MuziekAkkoord Katwijk ondertekend!

    17 nov. 2020

  • Nieuwe energizers met Sterre Koning, Buddy Vedder en meester Willem

    5 nov. 2020