Vacature ondernemende communicatiestrateeg (32 – 36u pw)

Vacature ondernemende communicatiestrateeg (32 – 36u pw)

1 dec. 2020

Over Méér Muziek in de Klas

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat muziekonderwijs van essentieel belang is voor de ontwikkeling van kinderen. Dat geldt voor het individuele kind, maar ook voor hoe kinderen zich in de klas en daarbuiten ten opzichte van elkaar gedragen. Muziekonderwijs is dus ook belangrijk voor de samenleving. Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich daarom in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Dit doen we onder andere door heel Nederland te laten zien hoe belangrijk muziekonderwijs is voor kinderen, te zorgen voor deskundige leerkrachten én slagvaardige landelijke en regionale samenwerkingsverbanden aan te jagen. Hoe dit er in de praktijk dan uitziet? Neem dan vooral een kijkje op de rest van de website.

Wat ga je doen?

In onze dynamische projectorganisatie ben jij de senior communicatieprofessional die altijd bezig is met maximale impact en optimaal resultaat van onze organisatie en projecten. Ook maak jij de organisatie in brede zin communicatiever. Je hebt als opdracht om communicatie het hart van de organisatie te laten zijn, bepaalt vanuit die gedachte de koers en zorgt er als senior voor dat je communicatie- en ook andere collega’s hun communicatie optimaliseren om zo maximaal bij te dragen aan de doelstellingen van Méér Muziek in de Klas.

Jij bewaakt het merk Méér Muziek in de Klas en zorgt dat alles wat we doen goed bij ons merk past. Je hebt door hoe de buitenwereld ons merk ervaart en hebt een goede neus voor wat daar speelt. Je signaleert belangrijke thema’s en kansen en zorgt ervoor dat we daar op de juiste manier op kunnen inspelen. Je werkt hierbij samen met externe bureaus, bijvoorbeeld voor (publiekscommunicatie)campagnes.

Voor alle projecten ben je overkoepelend eindverantwoordelijk voor de communicatie. Je draagt hierbij uit dat communicatie een van de belangrijkste succesfactoren is. Je toetst projecten op hun bijdrage aan onze missie en helpt ze bij te stellen waar nodig. Binnen lopende projecten kijk je altijd nauwkeurig of het project in lijn is met de strategie, goed aansluit bij de te bedienen doelgroepen en beantwoordt aan afspraken met partners, fondsen en sponsoren. Ook werk je hands-on aan een aantal projecten, zoals een publiekscampagne of de invulling van het maatschappelijk partnerschap met het Eurovisie Songfestival. Dit doe je vanuit multidisciplinaire teams, samen met projectmanagers en -medewerkers, accountmanagers en fondsenwervers.

Tot slot ben je sparring partner van de directeur. Vanuit onze integrale aanpak werk je bijvoorbeeld mee aan de transitie naar een nóg ondernemender organisatie.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een relevante studierichting
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als senior communicatieadviseur (bij voorkeur in een projectorganisatie)
 • Je hebt ervaring in het coachen en begeleiden van een (communicatie)team
 • Je hebt ervaring in communicatie met brede publieksgroepen
 • Je hebt ervaring in het aansturen van (communicatie)bureaus
 • Je hebt een verfrissende kijk op de plek van communicatie binnen een organisatie
 • Je bent ondernemend van geest, signaleert kansen en pakt ze met beide handen aan
 • Je hebt oog voor samenhang tussen projecten en de positie van projecten t.o.v. communicatie
 • Je hebt hart voor ons doel. Dat hoeft niet te betekenen dat je uit het onderwijs of de culturele sector komt; ook mensen met bijvoorbeeld een commerciële achtergrond komen voor deze functie in aanmerking

Wat bieden wij?

 • Een functie van 32 tot 36 uur per week, startdatum zo snel als mogelijk
 • Werkdagen in overleg
 • Een plek waar geen werkdag hetzelfde is
 • Een leuk team waarin hard gewerkt én hard gelachen wordt
 • De mogelijkheid je netwerk te vergroten
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen
 • Ruimte om van de gebaande paden af te wijken en je creativiteit optimaal te benutten
 • Salaris gangbaar in de culturele sector, afhankelijk van ervaring in een vergelijkbare positie tussen de €3500 en € 4200 (36 uur)

Solliciteren en procedure

Ben jij de beste kandidaat voor deze functie en voldoe je aan de eisen? Solliciteer dan door je cv, motivatiebrief én een korte videoboodschap (maximaal 1,5 minuut) naar ons te sturen. In de videoboodschap stel je jezelf voor en vertel je kort over waarom je bij ons wilt werken.

Mail jouw sollicitatie uiterlijk maandag 12 januari naar info@meermuziekindeklas.nl ter attentie van Jantien Westerveld (directeur). Wil je eerst nog meer weten? Bel Maike Kroese via 020-8204730 of mail naar mkroese@meermuziekindeklas.nl. De gesprekken vinden plaats op maandag 18 of dinsdag 19 januari.

Sollicitatiebrieven van personen met minder dan vijf jaar relevante ervaring worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Mail jouw sollicitatie

Nieuwste artikelen

 • Online workshop hEAR DROPS van Musica en Gehrels Muziekeducatie

  15 apr. 2021

 • Binnenkort nieuwe energizers met Buddy Vedder en de presentatoren van het Eurovisie Songfestival!

  23 mrt. 2021

 • De Méér Muziek in de Klas Inspiratietour

  20 mrt. 2021