Vacature relatiemanager fondsen en sponsoren

Vacature relatiemanager fondsen en sponsoren

1 jul. 2020 — 24 uur per 1 september

Het is niet langer mogelijk om te solliciteren op deze functie.

Ben jij iemand die precies aanvoelt waar verbindingen kunnen worden gelegd? Is het opbouwen en onderhouden van goede, zakelijke relaties je tweede natuur? Vind je dat alle kinderen in Nederland recht hebben op muziekonderwijs en ben je daardoor extra gemotiveerd om bij te dragen aan dit doel? Solliciteer dan als relatiemanager fondsen en sponsoren bij Méér Muziek in de Klas!

Wie zijn wij?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat muziekonderwijs van essentieel belang is voor de ontwikkeling van kinderen. Dat geldt voor het individuele kind, maar ook voor hoe kinderen zich in de klas en daarbuiten ten opzichte van elkaar gedragen. Muziekonderwijs is dus ook belangrijk voor de samenleving. Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Hoe we dit doen? Onder andere door heel Nederland te laten zien hoe belangrijk muziekonderwijs is voor kinderen, te zorgen voor deskundige leerkrachten én door partijen aan elkaar te verbinden. Hoe dit er in de praktijk dan uitziet? Een greep: we vragen aandacht voor muziekonderwijs in de (online) media, werken samen met Schooltv, en ook met pabo’s en conservatoria, organiseren workshops voor leerkrachten en evenementen in regio’s door het hele land om partijen samen te laten werken. We worden hierbij ondersteund door een platform van ambassadeurs uit diverse sectoren. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

De stichting wordt gesteund door o.a. het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de VandenEnde Foundation, het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds en hetPrins Bernhard Cultuurfonds. Partners zijn o.a. de Nederlandse Publieke Omroep, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad. Daarnaast doen we een beroep op fondsen enhet bedrijfsleven, en zoeken we de verbinding met particuliere gevers.

Wat ga je doen?

Als relatiemanager fondsen en sponsoren voer je ons ambitieuze sponsor- en fondsenwervingsprogramma uit: • Samen met je collega-relatiemanager en directeur ontwikkel je concrete wervingsplannen voor de diverse doelgroepen en voert deze uit;
 • Je bouwt aan een sterk relatienetwerk van bestaande en nieuwe partners;
 • Je zorgt voor een zorgvuldige uitvoering van de samenwerkingsovereenkomsten;
 • Je hebt ervaring met het samenwerken met vermogensfondsen; je verzorgt het relatiemanagement, nieuwe aanvragen en verantwoordingen;
 • Je hebt ervaring met het organiseren van bijeenkomsten en evenementen voor relaties;
 • Je sluit overeenkomsten af, in nauwe samenwerking met o.a. afdeling communicatie, directeur en de bijbehorende projectmanager.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een ervaren, proactieve persoonlijkheid die analytisch en secuur kan werken. Je bent een enthousiast persoon en een ondernemende, resultaatgerichte teamplayer die beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, kennis en goede beheersing van zowel het Nederlands als Engels (in woord en geschrift). Daarnaast beschik je minimaal over een hbo-diploma en heb je affiniteit met de culture sector, muziek en/of onderwijs. Ook heb je ten minste 5 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie.

Wie ben jij?

 • Je bent initiatiefrijk, resultaatgericht en flexibel
 • Je bent analytisch met een hands-on-mentaliteit
 • Je bent communicatief en hebt een vlotte pen
 • Je bent een teamspeler en kan ook goed zelfstandig werken
 • Je bent stressbestendig
 • Je bent servicegericht, betrouwbaar en integer
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig

Wat wij bieden

Je kan rekenen op een uitdagende en veelzijdige functie waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen verantwoordelijkheid, initiatieven en ontwikkeling. Je komt terecht in een fris, jong en gezellig team. We zijn een ambitieuze organisatie die voortdurend in ontwikkeling is, inspeelt op de actualiteit en denkt in kansen en mogelijkheden. Geen dag is daardoor hetzelfde. Daarnaast bieden we:

 • Een functie voor circa 24 uur per week per 1 september 2020
 • Werkdagen in overleg (aanwezigheid op dinsdag heeft de voorkeur)
 • De mogelijkheid om je netwerk te vergroten
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen
 • Salaris, gangbaar in de culturele sector, afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Solliciteren

Ben jij de beste kandidaat voor deze functie en voldoe je aan de eisen? Solliciteer dan door je cv, motivatiebrief én een korte videoboodschap (maximaal 1,5 minuut) naar ons te sturen. In de videoboodschap stel je jezelf voor en maak je je motivatie om bij ons te werken kenbaar. Stuur je sollicitatie onder vermelding van ‘vacature relatiemanager fondsen en sponsoren’uiterlijk 20 juli 2020 naar info@meermuziekindeklas.nl ter attentie van Jantien Westerveld (directeur).Wil je eerst nog meer weten? Bel naar 020-8204730 of mail mponsen@meermuziekindeklas.nl.

Procedure

Gesprekken vinden plaatst in de week van 17 augustus 2020 op ons kantoor in Amsterdam. Uiteraard volgen we hierbij de richtlijnen van het RIVM.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Nieuwste artikelen

 • Muzikaal ‘Kabaal’?!

  29 okt. 2020

 • Lang Leve de Muziek Show is vanaf 31 oktober te zien op Zapp

  27 okt. 2020

 • Méér Muziek in de Klas Workshops+ 2020

  27 okt. 2020