Luister-, kijk en fantaseerboek 'Ezelsoortjes'

Luister-, kijk en fantaseerboek 'Ezelsoortjes'

Maak kennis met klassieke muziek en prikkel je fantasie

Aan de slag met muziek middels het boek 'Ezelsoortjes'

Op 1 juli verschijnt het luister-, kijk en fantaseerboek Ezelsoortjes in de boekhandel. Het boek is een project van Aukelien Kleinpenning, saxofoniste in diverse ensembles.

Het doel van haar project is kinderen op een speelse wijze kennis te laten maken met klassieke muziek en anderzijds kinderen te stimuleren om bij de muziek hun eigen verhaaltje te verzinnen. Ga thuis of in de klas aan de slag en gebruik dit luister-, kijk en fantaseerboek voor een muziekles of -project!

Over het boek

Het boek is geïllustreerd door Agnes Loonstra en de muziek op de bijgeleverde CD is van de Franse componist Jacques Ibert. De muziek wordt gespeeld door Aukelien zelf, op de saxofoon, en Charlie Bo Meijering.

De verhaaltjes die worden verteld om kinderen op gang te helpen met hun fantasie zijn geschreven door Sanne Zweije en ingesproken door onder andere Frank Groothof (o.a. bekend van Sesamstraat).

Boekpresentatie op zondagmiddag 4 juli

Op 4 juli vindt er om 15:00 uur een boekpresentatie met muziek plaats in boekhandel Broese (Utrecht Centrum). De boekpresentatie wordt theatraal en muzikaal omlijst voor de kinderen.

Deel deze praktische tip

Nieuwste praktische tips

  • Fietsen | 9-12 jaar

    23 nov. 2022

  • Tweelingzusjesmagie | 7-8 jaar

    23 nov. 2022

  • Hanna en Hamza - Een bijzonder pakketje | 5-6 jaar

    23 nov. 2022