Ik ben ouder

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat muziek een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen. Het vergroot hun wereld en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties.
Kzia parent l

Muziek maken kan altijd en overal! Luister samen naar muziek of zing liedjes tijdens de afwas of in de auto. Ook kun je je kinderen aanmelden bij een muziekschool en ze een instrument laten kiezen waarmee ze regelmatig thuis oefenen.

Naast muziek maken in de vrije tijd is het voor kinderen goed om op school muziek te maken. Wil je ook dat je kind meer muziekles krijgt op school? Misschien heb je kinderen in groep 6/7/8 en doen ze mee aan de wedstrijd voor de BZT Band XXL, dan kun je daar een rol in spelen. Bied bijvoorbeeld je hulp aan bij de voorbereidingen. Doen je kinderen niet mee, of heb je jongere kinderen? Dan zijn er ook andere mogelijkheden. Overweeg eens te praten met het schoolbestuur, de leerkrachten of de interne cultuurcoördinator over een vaste plek voor muziek in het lesprogramma. Daarnaast kun je wellicht zelf iets betekenen. Bespeel je een instrument of kun je goed zingen? Kijk eens of de school je hulp kan gebruiken en kom muziek maken met en in de klas!