Opbrengst Host City 'Sing Along' schoenen voor muziekprojecten in Rotterdam

Opbrengst Host City 'Sing Along' schoenen voor muziekprojecten in Rotterdam

14 jul. 2021

Collectorsitem: schoenen in de SING ALONG-stijl van studio Vollaerszwart

Op donderdag 15 juli werden de 'Host City Sing Along schoenen' geveild die minister Hugo de Jonge in bruikleen en als verrassing ontving van burgmeester Aboutaleb voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Rotterdam was in mei 2021 aangekleed in de SING ALONG-stijl van studio Vollaerszwart en deze stijl wordt momenteel gerecycled tot nieuwe producten voor blijvende herinneringen aan het succesvolle festival. Een van de pronkstukken zijn de SING ALONG schoenen van het schoenenmerk Mascolori. Deze zijn in samenwerking met Host City gemaakt.

De schoenen zijn het enige paar dat speciaal ter gelegenheid van het Songfestival is geproduceerd en daarmee is het een echt collectorsitem. Hugo de Jonge was als Rotterdammer, en groot liefhebber van Mascolori, de ideale kandidaat voor het kleurrijke design. Daarnaast heeft hij het Songfestival als Fieldlab-event mede mogelijk gemaakt.

Fotocredit: Eric Fecken

Opbrengsten

Méér Muziek in de Klas is maatschappelijk partner van het Eurovisie Songfestival en ontvangt daarom de opbrengst van de veiling. De schoenen zijn geveild in veilinghuis Vendu Rotterdam door Veilingmeester André Heuvelman. André is solo-trompettist en createur bijzondere projecten bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO).

Naast de geveilde schoenen ontvangt Méér Muziek in de Klas meer opbrengsten uit Rotterdam. Zo ontwikkelde brasserie Dudok en SING ALONG cake waarvan een deel van de opbrengst werd gedoneerd. De donatie wordt tevens aangevuld met het bedrag dat is opgehaald door de verkoop van de circulaire SING ALONG at home pakketten via de Rotterdam Tourist Information Shops. De totale donatie is maar liefst € 11.500 en gaat naar meerdere muziekprojecten voor kinderen in Rotterdam!

Deelname en programma

De veiling is vanaf 14:30 uur te volgen via een livestream op www.vendurotterdam.nl. Deelnemers kunnen zich van tevoren aanmelden en online/telefonisch een bod uitbrengen tijdens de veiling.

Wim Moerman, directeur Vendu Rotterdam, Marcel Brouwer, Design specialist, Alice Vlaanderen, projectdirecteur Host City Rotterdam, ESF 2021 en Jantien Westerveld, directeur Méér Muziek in de Klas, zijn aanwezig. De veiling wordt geopend voor genodigden met een muzikaal optreden door CBS Elout van Soeterwoude samen met André Heuvelman. De basisschool was finalist van het Jong Roffa Songfestival van de Rotterdamse muziekmethode ZangExpress en laten dan ook hun finalelied 'Samen Voor Altijd' horen.

Meer informatie

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024