Praktische lestips

Praktische lestips

Direct aan de slag met muziek in de klas

Muzikale energizers

Wil je aan de slag met muziekonderwijs? Doe dan één van onze muzikale energizers in samenwerking met Schooltv en geef je klas een energieboost. We bieden korte muziekvideo's aan voor de onder- en bovenbouw over verschillende muziekthema's. Als aanvulling op de energizers kun je aan de slag met de bijbehorende lesbrief. Ook stellen verschillende aanbieders van digitale muziekmethoden gratis muzieklessen beschikbaar, aansluitend bij het thema.

Lesmateriaal van digitale muziekmethoden en het LKCA

Wil je de volgende stap zetten? Bekijk dan het aanbod aan digitale muziekmethoden en probeer verschillende methoden uit. Zo vind je gemakkelijk een methode die bij jouw school past. Daarnaast kun je gratis digitaal lesmateriaal bekijken onder het kopje 'Zing'es en meer'. Dit materiaal wordt aangeboden door het LKCA.

Méér Muziek in Huis-tips

In het begin van de coronacrisis kregen basisschoolleerlingen onderwijs vanuit huis. Daarom hebben we speciaal voor leerkrachten en ouders het platform 'Méér Muziek in Huis' opgezet. Dit is een verzamelpagina voor alle landelijke initiatieven die zijn opgezet rondom muziekonderwijs. Bekijk verschillende gratis oefeningen waarmee je tussen de lessen door even kort aan de slag kunt met muziek. Daarnaast laten Buddy Vedder en Ilse DeLange in de energizers zien hoe je muziek makkelijk met verschillende vakken kan combineren.

Door samen muziek te maken zorg je voor een leuke activiteit tussen de lessen door, een gezellige sfeer in huis en het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de leerlingen!

Ga naar 'Méér Muziek in Huis'
Kinderen maken muziek vanuit huis

Méér praktische tips