Scholen & Opleidingen

Scholen & Opleidingen

Lees op deze pagina meer over alle mogelijkheden voor meer muziek in de klassen op jouw basisschool.

Praktische lestips

Door samen muziek te maken zorg je voor een leuke activiteit tussen de lessen door, een gezellige sfeer in de klas en het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen!

Wil je aan de slag met muziekonderwijs? Doe dan een van onze muzikale energizers voor de bovenbouw met Ilse DeLange of voor groep 3 en 4 met Roel van Velzen en Buddy Vedder en geef je klas een energieboost! Bekijk ook het aanbod aan digitale muziekmethoden of laagdrempelige hulpmiddelen voor zingen in de klas óf thuis.

Bekijk het materiaal
Méér Muziek in de Klas Energizers met Roel van Velzen en Buddy Vedder

Workshops

Wil jij ook meer muziek in je klas, maar kan je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Kom dan naar één van onze online workshops. Door de huidige coronamaatregelen konden de gratis workshops, die elk jaar in maart, april, mei en juni op pabo’s in het hele land aangeboden worden, dit jaar helaas niet doorgaan. Daarom organiseert Méér Muziek in de Klas samen met Stephanie Kos (opleidingsdocent muziek aan de Thomas More Hogeschool) twee online workshops via Zoom!

Meer informatie & inschrijven
Méér Muziek in de Klas Workshops

Lang Leve de Muziek Wedstrijd

De Lang Leve de Muziek Wedstrijd is een spannende, muzikale wedstrijd voor groepen 6 en 7 van de basisschool. Door deelname brengt een school tot uitdrukking dat zij waarde hecht aan de rol van muziek bij de vorming van kinderen. De klassen kunnen meedoen door een originele muzikale act in te sturen. In de spannende auditieronde voert je klas de muzikale act uit in een theater in eigen regio. Uit alle audities selecteert een deskundige jury de klassen die doorgaan naar het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show op NPO Zapp én samen gaan optreden als de Grootste Schoolband van Nederland tijdens Het Kerst Muziekgala 2020.

Lees meer
Audities van Lang Leve de Muziek Wedstrijd
Lang Leve de Muziek Wedstrijd
Lang Leve de Muziek Wedstrijd
Lang Leve de Muziek Wedstrijd
Lang Leve de Muziek Wedstrijd

Financiering voor muziekonderwijs

De beste manier om muziekonderwijs te financieren is een duurzaam budget vrijmaken in de begroting. Het is van belang om je formatie optimaal samen te stellen om muziekonderwijs echt te borgen in je curriculum. Maar dat heb je niet van de een op de andere dag voor elkaar. Tot die tijd, zijn er verscheidene opties om vast een financiële impuls te geven aan muziekonderwijs op jouw basisschool.

Bekijk de mogelijkheden
Méér Muziek in de Klas financiering voor muziekonderwijs

Help mee als vakleerkracht muziek en wordt Vliegende Brigadier

De vakleerkrachten muziek die verbonden zijn aan Méér Muziek in de Klas noemen we de ‘Vliegende Brigadiers’. Zij begeleiden leerkrachten tijdens de voorbereidingen voor de Lang Leve de Muziek Wedstrijd, maar worden ook ingezet voor andere projecten waar muziekonderwijs meer dan gewenst is. Naast het coachen, enthousiasmeren en geven van muziekonderwijs, hebben de Vliegende Brigadiers een aanvullende signaalfunctie gekregen, waarbij ze Méér Muziek in de Klas op de hoogte stellen als een school bijvoorbeeld oren heeft naar een regionale samenwerking.

Meer informatie
Audities Lang Leve de Muziek Wedstrijd

Verhalen van schooldirecteuren

Als schoolleider kun je veel betekenen voor het verduurzamen van muziekonderwijs. In Woerden is tussen verschillende scholen een mooie samenwerking tot stand gekomen waarin ze, samen met partijen uit de regio, structureel muziekonderwijs realiseren. De directeuren vertellen verhalen over hun ervaringen.

Bekijk de verhalen

Het Leerkrachtenpanel

Wil je graag meedenken over muziekonderwijs en de behoeften vanuit het primair onderwijs? Meld je dan aan voor ons leerkrachtenpanel!

Omdat Méér Muziek in de Klas haar werkzaamheden graag baseert op de behoeften vanuit het onderwijs, zijn we een leerkrachtenpanel gestart. Op deze manier kun jij als leerkracht laten weten wat je nodig hebt op het gebied van muziekonderwijs om (structureel) meer muziek in de klas te kunnen realiseren.

Zo werkt het
Het leerkrachtenpanel

Blogs door muziekmethodes

Verschillende muziekmethodes hebben blogs geschreven over muziekonderwijs, waarom dit van belang is en hoe je het realiseert.

Lees de blogs in het nieuwsoverzicht