Amsterdamse wethouder Touria Meliani ontvangt Méér Muziek in de Klas Bokaal

Amsterdamse wethouder Touria Meliani ontvangt Méér Muziek in de Klas Bokaal

30 nov. 2021 — Tijdens de feestelijke opening van Aslan Muziekcentrum's nieuwe locatie

Vorige week reikte Carolien Gehrels, bestuurslid van stichting Méér Muziek in de Klas, aan de stad Amsterdam de Méér Muziek in de Klas Bokaal uit. 90% van alle basisscholen in de stad (258) biedt de leerlingen namelijk structureel muziekonderwijs aan. De uitreiking vond plaats in het nieuwe Aslan Muziekcentrum in Amsterdam. De locatie werd officieel geopend met toespraken en optredens van Orient Connection & Ertan Tekin, The Voice of Aslan en Aslan Talentorkest. Carolien Gehrels overhandigde de bokaal aan Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur in Amsterdam.

Fotocredit: Kim Krijnen

Cultuureducatie en muziekonderwijs op basisscholen in Amsterdam

Op Amsterdamse scholen wordt nu door circa 90% van de basisscholen 2 uur per week cultuureducatie gegeven. En 90% van die uren besteden de scholen aan muziekonderwijs. Dat betekent dat ruim 65.000 basisschoolleerlingen in Amsterdam structureel muziekonderwijs krijgen. We hopen dat dat de komende tien jaar wordt gecontinueerd en dat ook het na- en buitenschoolse muziekaanbod toegankelijker wordt zodat ieder kind in de stad zijn talenten verder kan ontwikkelen.

De gemeente Amsterdam zal 30 cultuurcoaches inzetten die vooral aan de slag gaan met cultuureducatie op scholen in stadsdelen met veel kinderen die een risico lopen op onderwijsachterstand. Amsterdam streeft ernaar om in 2024 circa 20% van de kinderen te bereiken die opgroeien in een minimumhuishouden, vooral in de stadsdelen Zuidoost, Noord en Nieuw-West.

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024