Meer muziekonderwijs staat centraal in Convenant Cultuureducatie Stichtse Vecht

Meer muziekonderwijs staat centraal in Convenant Cultuureducatie Stichtse Vecht

7 mei 2021

Woensdag 14 april 2021 tekenden maar liefst 40 partijen het Convenant Cultuureducatie Stichtse Vecht. Alle betrokkenen spreken de intentie uit dat ze zorg zullen dragen voor cultuureducatie op de 33 basisscholen in de gemeente. De komende vier jaar zullen ze zich extra inspannen voor muziekonderwijs. Dat laatste is vastgelegd in het speciale MuziekAkkoord binnen het convenant.

De organisatie en uitvoering van het Convenant is in handen van Kunst Centraal en Het Leerorkest Stichtse Vecht, die ook verantwoordelijk is voor de uitvoering van het MuziekAkkoord. Het Leerorkest ontwikkelde een programma dat scholen stimuleert structureel meer aandacht te schenken aan muziek, door bijvoorbeeld de inzet van vakdocenten, coaches en het implementeren van muziekmethodes.

Wethouder Stichtse Vecht en Méér Muziek in de Klas Lokaal-ambassadeur

Jeroen Willem Klomps:

“Ik ben als wethouder Cultuur ontzettend blij met de ondertekening van dit convenant. Heel belangrijk dat we voor cultuureducatie gaan in onze gemeente. En ik ben als ambassadeur van Méér Muziek in de Klas uitermate tevreden dat het speciale MuziekAkkoord daar een belangrijk onderdeel van is.”


Op dit moment zijn er nog 15 scholen in de gemeente Stichtse Vecht zonder structureel muziekonderwijs. De ambitie van het MuziekAkkoord is onder andere dat er straks ook op die basisscholen goed muziekonderwijs is, en dat er een goede samenwerking is tussen de verschillende culturele partijen die hiermee gemoeid zijn. Het Leerorkest Stichtse Vecht werkt voor hiervoor samen met de stichting Méér Muziek in de Klas, die zich met hun lokale programma’s (Méér Muziek in de Klas Lokaal) inzet voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland.

Meer informatie

www.kunstcentraal.nl
www.leerorkeststichtsevecht.nl

Meer informatie over Méér Muziek in de Klas Lokaal

Nieuwste artikelen

  • Regio Gelderland Midden gaat voor méér muziek op de basisscholen

    17 jun. 2021

  • Aftermovies: Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs door heel Nederland

    10 jun. 2021

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras geeft inzicht in wetenschappelijk onderzoek over muziek op school

    7 jun. 2021