Jeangu Macrooy, Max van Engen en Roy Budjhawan nieuwe bestuursleden Méér Muziek in de Klas

Jeangu Macrooy, Max van Engen en Roy Budjhawan nieuwe bestuursleden Méér Muziek in de Klas

17 feb. 2022

Het bestuur van Méér Muziek in de Klas heeft drie nieuwe bestuursleden: Jeangu Macrooy, Max van Engen en Roy Budjhawan (penningmeester). Zij nemen het stokje over van Hans Brouwer en Robert Specken die hun termijn hadden volbracht. Het bestuur van de stichting bestaat naast de nieuwe leden uit: voorzitter Carolien Gehrels, Janneke van der Wijk, Joop van den Ende en Saskia Laseur.

Jeangu Macrooy: “Door mijn ervaring als muzikant hoop ik een waardevolle en praktische bijdrage te kunnen leveren aan het promoten van muziekonderwijs. Voor mij begon de passie voor muziek onder andere in het klaslokaal. Ik hoop dit over te kunnen brengen aan bestuurders, onderwijsinstellingen en docenten zodat het aantal kinderen dat in aanraking komt met muziek blijft groeien.”

Jeangu Macrooy, lid

Singer-songwriter Jeangu Macrooy vormde op jonge leeftijd met tweelingbroer Xillan een muzikaal duo in zijn geboorteland Suriname. In 2014 besloot Jeangu zijn carrière voort te zetten in Nederland. Hij verhuisde naar Enschede om aan de Artez Popacademie te studeren. Tijdens zijn studie werkte hij samen met producer Perquisite en kreeg hij een contract bij platenlabel Unexpected Records. In 2017 kwam zijn succesvolle debuutalbum ‘High On You’ uit dat een nominatie ontving voor een Edison Popprijs. Hierna volgde clubtours en optredens op festivals plus een tweede album 'Horizon'. In 2020 en 2021 vertegenwoordigde Jeangu Nederland op het Eurovisie Songfestival.

Jeangu Macrooy, bestuurslid stichting Méér Muziek in de Klas

Roy Budjhawan, penningmeester

“Ik wil, vanuit mijn financiële achtergrond, zorgen voor een solide en stabiele financiering van Méér Muziek in de Klas door in te zetten op een brede financieringsmix.”
Roy Bujhawan, head of impact bij Vebego, heeft ruime ervaring in de internationale financiële dienstverlening, zo was hij tot 2020 Head of ING Impact Finance. Daarnaast is hij als bestuurder betrokken bij organisaties en initiatieven die gericht zijn op diversiteit en inclusiviteit.

Roy Budjhawan, penningmeester stichting Méér Muziek in de Klas

Max van Engen, lid

“Vanuit mijn ervaring bij de lokale overheid, wil ik meehelpen het muziekonderwijs nog meer te verankeren op lokaal niveau.”
Max van Engen is momenteel ambtelijk opdrachtgever van de gemeente Amsterdam voor de realisatie van de cultuurgebouwen Amsterdam Museum (renovatie), de Nieuwe Meervaart, OBA Next en het Nationale Slavernijmuseum. Daarvoor was hij hoofd Kunst en Cultuur en directeur Wonen van de gemeente Amsterdam. Van Engen is ook bestuurslid van onder andere de Voedselbank Amsterdam.

Max van Engen, bestuurslid stichting Méér Muziek in de Klas

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024