Kinderen zijn de sterren tijdens Sing & Dance UP!

Kinderen zijn de sterren tijdens Sing & Dance UP!

14 jun. 2024

'Het was de mooiste dag van mijn leven!’

Het dak ging eraf tijdens de eerste Sing & Dance UP!. Duizenden kinderen van basisscholen, koren en dansverenigingen uit heel Nederland kwamen op 13 juni samen in Den Bosch, om mét hun favoriete artiesten een reeks nummers ten gehore te brengen. ‘Het was de mooiste dag van mijn leven!’ zei een leerling van De Bavokring School in Rotterdam achteraf.

Het doel van Sing & Dance UP! is zoveel mogelijk kinderen de voordelen te laten ervaren van samen zingen en dansen. Dat is gelukt, en hoe! Comedian en acteur Edson da Graça was presentator van een gevarieerd en enerverend programma met artiesten als Hannah Mae, Gaia Aikman en Ta Joela. Ze werden ondersteund door een enthousiaste groep van muzikanten en danstalenten.

‘Kunnen we dit niet elk jaar doen?’

Maar de belangrijkste sterren van de dag, dat waren natuurlijk de kinderen zelf. Rapper Glen Faria, die zelf ook van de partij was in Den Bosch, schreef speciaal voor Sing & Dance UP ! een spiksplinternieuw lied Want door muziek en dansdocenten van Halte 6 bedachten een bijbehorende choreografie.

In aanloop naar de grote dag oefenden de kinderen onder andere dit nummer en de bijbehorende dance moves. Hun gezamenlijk optreden werd de finale van de show. ‘Kunnen we dit niet elk jaar doen in plaats van schoolreisje?’ vroeg een leerling uit groep 6 van Kindcentrum de Vlier in Helmond.

Sing & Dance UP! en verder

De Sing & Dance UP! is een initiatief van Méér Muziek in de Klas, mogelijk gemaakt door de ELJA Foundation. Aan het concert in de Brabanthallen ging een campagne vooraf, inclusief toegepast lesmateriaal, challenges en begeleiding van vakleerkrachten.

Houd de social media kanalen van beide stichtingen in de gaten voor de after movie en de videoclip van ‘Want door muziek’.

Fotocredit: Set Vexy

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024