Regio's delen kennis en ervaringen tijdens de Landelijke MuziekTafeldag 2022

Regio's delen kennis en ervaringen tijdens de Landelijke MuziekTafeldag 2022

23 nov. 2022

Op deze dag komen de regio’s samen waar structureel muziekonderwijs inmiddels op de kaart staat om kennis en ervaringen te delen. Er worden ervaringen uitgewisseld en antwoorden op vragen uit de regio’s gegeven zodat iedereen vol hernieuwde energie weer een stap verder komt om het muziekonderwijs te verankeren.

Was je aanwezig bij de Landelijke MuziekTafeldag 2022?

MuziekAkkoord Speciaal Onderwijs

Op woensdag 23 november is Koningin Máxima, erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas, aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord speciaal onderwijs in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum tijdens de Landelijke MuziekTafeldag. Ruim 100 betrokken partijen zetten hun handtekening onder het Akkoord, waarin is opgenomen hoe het muziekonderwijs binnen vijf jaar verankerd wordt op alle 543 basisscholen speciaal onderwijs.

Lees verder

Over de inhoud van de dag

Op de Landelijke MuziekTafeldag werken we aan financiële borging van het muziekonderwijs, wisselen we creatieve oplossingen uit hoe om te gaan met het tekort aan groeps- én vakleerkrachten die muziekonderwijs kunnen geven en delen we succesfactoren om netwerken te versterken.

Hoe hou je de opgebouwde netwerken op spanning en hoe breidt je jouw netwerk uit? Ook zetten we samen stappen om de laatste groepen kinderen aan te laten sluiten en te streven naar sociale inclusie. Daarom geven we deze dag bijzondere aandacht aan het speciaal onderwijs. Het MuziekAkkoord Speciaal Onderwijs wordt getekend en er zijn optredens van het Kristal orkest en de rijdende concertzaal Classic Express.

Van Kooten en de beat

Cabaretier en acteur Kasper van Kooten zal een speciale bijdrage aan het programma leveren. Zijn nieuwe theatershow Van Kooten en de beat, naar zijn gelijknamige boek, vertelt wat muziek maken van zeer jongs af aan voor Kaspers ontwikkeling en fantasie betekend heeft. Het is om die reden dat hij zich enorm betrokken voelt bij Méér Muziek in de Klas. Kaspers verhaal en onverzadigbare liefde voor muziek benadrukt onze gezamenlijke missie en laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is.

Foto: Karen van Gilst

Programma

9:30 uur Inloop met koffie/thee

10:00 uur Welkomstwoord en muzikale opening

Plenair programma: in gesprek over de hoofdthema’s van de dag

12:00 uur Lunch

13:25 uur Ondertekening MuziekAkkoord Speciaal Onderwijs

14:00 uur Werksessies in twee rondes

 • Financiële borging van muziekonderwijs
 • Hoe houd je de spanning in je netwerk?
 • Inclusie en kansengelijkheid
 • De juiste mensen voor de klas

16:00 uur Pauze met koffie/thee

16:30 uur Plenaire reflectie en afronding

17.00 uur Borrel en mogelijkheid napraten MuziekTafels

Maak jij onderdeel uit van een Muziektafel, MuziekAkoord of Bokaalregio en wil je ook aanwezig zijn tijdens de Landelijke Muziektafeldag? Stuur dan een e-mail naar lokaal@meermuziekindeklas.nl.

Nieuwste artikelen

 • Speciale vertoning Cruijff-musical voor studenten

  18 apr. 2024

 • MuziekAkkoord speciaal onderwijs breidt uit

  5 apr. 2024

 • Start nationale Sing & Dance UP! campagne

  18 mrt. 2024