Méér Muziek in de Klas Bokaal voor regio Opsterland

Méér Muziek in de Klas Bokaal voor regio Opsterland

5 apr. 2023

Méér Muziek in de Klas Bokaal voor regio Opsterland

Op dinsdag 5 april 2023 is in Opsterland de Méér Muziek in de Klas Bokaal uitgereikt aan de regio Opsterland. Tijdens een groot feest vol met optredens ter ere van het 40-jarig bestaan van Instrumentaal Muzikale Vorming (IMV) mocht Jantien Westerveld, directeur van Méér Muziek in de Klas, de Bokaal uitreiken.

Wij zijn als stichting Méér Muziek in de Klas heel erg blij met wat we in Opsterland zien. Met het project Méér Muziek in de Klas Lokaal proberen wij per gemeente of regio om het muziekonderwijs structureel te maken. En soms hebben we het geluk dat we een regio tegenkomen die dat gewoon al heel lang voor elkaar hebben. Zo kan het dus ook!

Muziekeducatie in Opsterland

Met hulp van de gemeente werken de scholen samen met de cultuurcoach al 40 jaar met het programma ‘Instrumentaal Muzikale Vorming’ (IMV). Al die jaren lang hebben de kinderen op alle 20 scholen van Opsterland een rijke ervaring met muziek opgedaan in hun schoolcarrières. We zien een gemeente die zijn rol pakt en fantastisch bijdraagt, scholen die enthousiast zijn en tijd en ruimte vrijmaken voor muziekonderwijs, de cultuurcoach en werkgroep die ervoor zorgen dat het IMV-project draaiende blijft. Wij hopen dat gemeente Opsterland nog lang als goed voorbeeld mag dienen.

De viering van 40 jaar IMV-onderwijs is georganiseerd door Skaal Opsterland en werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Opsterland en Keunstwurk. Bekijk hier een terugblik op de dag!

Nieuwste artikelen

  • Train-de-Trainer cursus verspreid kennis over Muzikaal Spel voor Kleuters

    9 jul. 2024

  • Vervolg Art Camp op Noorderpoort College

    8 jul. 2024

  • Chip-reus en muziekschool werken samen aan meer muziekonderwijs in de regio

    5 jul. 2024