Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

25 apr. 2024

Komende september start een nieuwe train-de-trainer cursus over muziektechnologie. Het doel hiervan is om muziekdocenten aan pabo’s en conservatoria te helpen muziektechnologie te integreren binnen hun opleidingen. Daarnaast is de cursus ook geschikt voor vakdocenten muziek die deze kennis willen overbrengen aan hun collega-muziekdocenten op school, muziekschool of in de culturele instelling. Zo wordt de nieuwe generatie (vak)leerkrachten getraind, en zittende vakdocenten bijgeschoold.

De cursus wordt gegeven door Bert van Uffelen, Muziekdocent aan de Hogeschool van Rotterdam. ‘Technologie biedt zoveel mogelijkheden voor muziekonderwijs’, licht Bert toe. ‘Met bijvoorbeeld een goede componeertool geef je jonge kinderen net die extra handvaten waardoor ze tot die andere creatieve ideeën komen. Ik vind het belangrijk dat elke muziekdocent openstaat voor de mogelijkheden die technologie hun lessen kan geven.’

De train-de-trainer cursus bestaat uit negen bijeenkomsten – waarvan een deel online - verspreid over het schooljaar 2024-’25. De cursisten leren werken met technologie en die toepassen om muziekinhoudelijke doelen te behalen. De opgedane kennis vertalen ze naar een lessenontwerp voor hun eigen praktijk, waarin ze hun studenten en collega’s laten werken met technologie.

De training is mede mogelijk gemaakt door het MuziekopleidersAkkoord.


Lees meer en meld je aan!

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024