Méér muziek in je zomervakantie!

Méér muziek in je zomervakantie!

22 jul. 2021

Méér Muziek in de Klas wenst iedereen een zonnige, muzikale zomer toe! Dat doen we door een heleboel materiaal te verzamelen waarmee jullie de hele vakantie lang samen muziek kunnen maken. Gaan jullie op reis? Op vakantie in eigen land? Of vieren jullie het dit jaar gezellig in de achtertuin? Het maakt niet uit waar je bent, de zomer is mooier met muziek!

Bekijk de uitgebreide verzameling van zonnig muziekmateriaal hieronder.

Maak een muzikale reis door Europa met verschillende energizers

Blijf je deze zomer in Nederland, maar kom je toch graag even in buitenlandse sferen? Samen met Buddy Vedder, Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit, Nikkie de Jager, Duncan Laurence én Jeangu Macrooy hebben we dit jaar verschillende energizers gemaakt met het thema 'Het Eurovisie Songfestival', in verband met ons maatschappelijk partnerschap. Zo dansen Buddy en Chantal samen een Ierse stepdance, zingt Edsilia de Portugese Fado en wordt er gerapt over Zweden. Alle artiesten zingen samen over het openstaan voor andere culturen, doe jij mee?

Naar de interactieve muziekvideo's

Ben je leerkracht of student en wil je een volgende stap zetten? Bekijk dan het aanbod van digitale muziekmethoden en probeer verschillende methoden uit. Zo vind je er gemakkelijk een die bij jouw klas past voor volgend schooljaar!

Bekijk de muziekmethoden

Ukelele-tutorials van Jeroen Schipper

Het snaarinstrument, de ukelele, is een instrument dat zorgt voor vrolijke, zomerse klanken. Is de vakantie hét perfecte moment voor jou om ukelele te leren spelen? Of ben je op zoek naar een aantal nieuwe liedjes om te spelen? Neem dan eens een kijkje op de YouTube-pagina van Jeroen Schipper (kinderliedjes, concerten en muziekeducatie). Hierop staan ukelele-tutorials, maar ook video's over bodypercussie, liedjes om mee te zingen en méér!

Bekijk het YouTube-kanaal van Jeroen Schipper

Probeerliedjes van 123Zing

De muziekmethode 123Zing biedt een groot pakket aan gratis probeerliedjes aan om je hele zomer mee te vullen! De liedjes zijn gesorteerd op de verschillende groepen van het basisonderwijs. Dat betekent, voor elk wat wils! Zing bijvoorbeeld over de golven van de zee, over 'Mi Cuerpo' (Puerto Rico), Ala Presi (Suriname) of La Bamba (Mexico). Neem gerust een kijkje op de rest van de website of vraag een proefabonnement aan.

Bekijk de liedjes

YouTube-video's van Tussen Zang en Dans

De organisatie Tussen Zang en Dans zorgt voor een creatieve en mooie tijd van ontwikkeling tijdens de TSO, de NSO en de BSO. Ze bieden dans-, zang-, djembé, singer-songwriting- en freerunning-lessen aan. Veel lessen staan op hun YouTube-kanaal en zijn dus gratis te bekijken gedurende de hele zomervakantie! Bekijk bijvoorbeeld de Palm-Spin-tutorial met Luciano, danslessen van Evert of zanglessen van Elisha. Met Tussen Zang en Dans hoef je je niet te vervelen!

Ga naar de video's

Voetbal en dans met Eigen-wijs Digitaal

Voetbal en dans: wat hebben deze sporten met elkaar gemeen? De muziekmethode Eigen-wijs Digitaal laat het je zien! Verdeel je huishouden in twee voetbalclubs en bekijk het gratis fragment!

Daarnaast zijn er op de website veel meer gratis demo-fragmenten te bekijken, zoals 'Waterballet', 'Layla de zeemeermin' en 'Samba'.

Ga naar de website

Bedank je juf of meester voor het schooljaar met muziek

Heb jij jouw juf of meester nog niet bedankt voor het afgelopen schooljaar, maar zou je dit wel graag willen doen? Leer dan het 'Dankjewel-Lied' van Muziek en Meer Digitaal. Je kunt het opnemen en digitaal opsturen óf zingen als je je juf of meester weer ziet na de vakantie!

Beluister het lied

Zing en leer Engels met het boek Zinglish

Heb jij als leerkracht, student, kind of ouder wel eens gehoord van het boek Zinglish? De zomervakantie is hét perfecte moment om dit bijzondere liedboek te ontdekken. Het integreert Engels door middel van routineliedjes en diverse leerliedjes over vormen, kleuren, tellen en sociale vaardigheden. Daarnaast biedt het boek themaliedjes voor seizoenen en feesten. Kortom, een leuke en leerzame manier om Engels te leren!

Meer informatie

Wetenschappelijke artikelen over muziekonderwijs

Waarom is muziek belangrijk op school?

Ben je als ouder of leerkracht op zoek naar interessante leesstof voor de zomervakantie? En benieuwd hoe muziek kinderen helpt om zich te ontwikkelen?

"Actief zijn met muziek stimuleert de hersennetwerken en bevordert nieuwe verbindingen." Hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder en Wetenschapsjournalist Mark Mieras vertellen je meer over de effecten van muziek.

Help mee

Draag bij aan structureel muziekonderwijs op de basisscholen

Wilt u bijdragen aan een muzikale toekomst voor de kinderen in Nederland en het Caribisch gebied? Elke donatie, schenking of nalatenschap is welkom om de muziek te laten (blijven) klinken op alle Nederlandse basisscholen. > Meer info

Stap

Donatiebedrag

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024