Ap Lammers

Ap Lammers

Kiwanis Rheden ‘Veluwezoom’

“Als ik terugkijk op mijn werkende leven, zou je kunnen zeggen dat het ‘ten dienst staan van de jeugd’ steeds een rode draad is geweest. Sinds mijn 16e levensjaar ben ik bestuurlijk actief geweest, en altijd - ook tijdens mijn periode als wethouder bij de gemeente Rheden - in een rol die activiteiten voor de jeugd heeft mogelijk gemaakt.”

Passie voor muziek

“Mijn persoonlijke passie voor muziek zit hem in het beluisteren ervan. Ik ben gek op jazz, blues en rock & roll. Samen met vrienden bezoek ik dan ook graag festivals, zoals het North Sea Jazz Festival.”

Het plezier van samen muziek maken

“Met onze steun vanuit Kiwanis Rheden ‘Veluwezoom’ hoop ik dat we de mooie landelijke voorbeelden van Méér Muziek in de Klas, ook in Rheden voor elkaar krijgen. Dat we samen met scholen en muziekverenigingen een enthousiaste samenwerking ontwikkelen die zich als een olievlek door de regio verspreidt. En dat we daarmee de kinderen het plezier meegeven van het samen muziek maken, om vervolgens op te voeren voor familie en vrienden. Je weet nooit wat daaruit voortkomt; misschien komt een kind door zo’n ervaring op het idee om aan dans te beginnen! Ook dat is een mooi neveneffect.”

Ap Lammers

“We weten allemaal dat niet alle kinderen het even fijn hebben tijdens hun jeugd. Ik zet me ervoor in dat ook zij leuke dingen kunnen doen en plezierige momenten beleven. In sport, cultuur of zoals nu, met muziek.”