Ouders

Ouders

Spreek andere ouders via de Facebookgroep

Hoe breng jij de basisschool naar je kind en zorg je dat kinderen zichzelf blijven ontwikkelen? Ben je interactieve muzieklessen of muzikale initiatieven tegengekomen en wil je ze graag delen met andere ouders? Word lid van de Facebookgroep en ga in gesprek met elkaar.

Word lid
Meisjes maken muziek op flessen - Méér Muziek in de Klas

'Muzikaal ‘Kabaal’?!' - Een praktische video over muzikaal spel bij kleuters

Denk je aan kleuters en muziek, dan stel je je misschien wel kabaal en onsamenhangende klanken voor. Maar juist door muzikaal te experimenteren, ontdekken kleuters van alles over ritme, toonhoogte en hoe ze samen muziek kunnen maken. Hoe herken je dit ‘kabaal’ als muzikale ontwikkeling? En wat kunnen leerkrachten doen om hun muzikale spel te stimuleren? Christiane Nieuwmeijer (promovendus aan de Vrije Universteit van Amsterdam) laat het je zien in de korte documentaire 'Muzikaal ‘Kabaal’?!'

Wil je de kleuterleerkrachten op de school van jouw kind(eren) stimuleren om aan de slag te gaan met muzikaal spel? Stuur de video met de bijbehorende inspiratieplaat door! In de inspiratieplaat staan tips voor leerkrachten om zelf een muziekhoek in te richten en muzikaal spel te herkennen en te stimuleren.

Bekijk de video 'Muzikaal ‘Kabaal’?!'

Word ouder-ambassadeur

Muziek is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we graag meer muziek in de klas, voor álle basisschoolkinderen van Nederland. Maar daar hebben we wel jouw hulp bij nodig. Word ouder-ambassadeur en help mee om goed muziekonderwijs op de school van jouw kind te realiseren!

Natuurlijk zorgen we ervoor dat jij alles krijgt wat je nodig hebt om de juf of meester van jouw kind, de ouderraad én de schoolleiding te laten zien hoe belangrijk muziekonderwijs is.

Hoe kan ik helpen?
Meld je vandaag nog aan! Dan helpen wij je om muziekonderwijs op de school van jouw kind(eren) te realiseren. Iedere maand ontvang je van ons handige tips en inspirerende activiteiten in je mailbox. Bijvoorbeeld:

  • Muziekinstrumenten die je samen met je kind kunt knutselen
  • Het laatste nieuws rondom Méér Muziek in de Klas
  • Tips om mee te geven aan de groepsleerkracht van je kind
  • Meer informatie over waarom muziek nu zo belangrijk is voor je kind

Oftewel, een digitale toolkit om direct aan de slag te gaan! Help je mee?

Kinderen maken muziek - Méér Muziek in de Klas

Ja, ik laat me horen!

Muzikale tips voor thuis

Muziek maken kan overal... en dus ook thuis! En het leuke is dat je muziek makkelijk met verschillende vakken kan combineren. Zing bijvoorbeeld het alfabet met Buddy Vedder en doe de muzikale energizer 'Lees'! Of leer over wereldmuziek met Ilse DeLange in de energizer 'Hallo Wereld'​. Willen jullie gewoon even wat stoom afblazen? Bekijk de energizer 'sporten'!

Naar de tips
Kinderen maken thuis muziek

Met muziek leert je kind meer dan je denkt

Muziek zorgt voor geluk, plezier, een goede sfeer in de klas en haalt het mooiste uit het kind. Maar wist je dat muziekonderwijs voor een basisschoolkind nog veel meer voordelen oplevert? Muziek is een uniek instrument om je kind te helpen in zijn of haar ontwikkeling.

Lees meer over de effecten van muziekonderwijs

Podcast: In gesprek met Méér Muziek in de Klas

Wil je meer weten over muziekonderwijs en de inzichten, ideeën en gedachten van betrokkenen? Ga naar onze podcast 'In gesprek met Méér Muziek in de Klas' en luister naar hoe programmamaker, presentatrice en vlogger Saskia Weerstand in gesprek gaat met Michiel Dijkman (Hoofd Corporate Affairs & Communications bij Samsung), directeur Jantien Westerveld, ambassadeur Buddy Vedder, hoogleraar en neuropsycholoog Erik Scherder en vakleerkracht muziek Andre Accord.

Beluister de podcast.