Structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen

Structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen

méér over ons

Muziekonderwijs op de Burgemeester De Monchy School in Arnhem

Op de Burgemeester De Monchyschool in Arnhem zitten kinderen met 22 verschillende nationaliteiten. Schoolleider Mariken Goris maakte van muziekonderwijs een speerpunt om, naast taal, lezen en rekenen, de kinderen méér te bieden. Het Jeugdeducatiefonds en Rozet Arnhem ondersteunen de school hierbij. Bekijk de video (klik hier) om te zien wat dat oplevert.

Per 2021 maken het Jeugdeducatiefonds en Méér Muziek in de Klas zich samen sterk voor muziekonderwijs op basisscholen waarvan meer dan de helft van de leerlingen opgroeit in armoede. Klik hier voor meer informatie.

Naar de nieuwspagina

Waarom Méér Muziek in de Klas?

Muziek draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk.

Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Samen met onder andere onze partners, ambassadeurs en sponsoren werken we aan het behalen van deze ambitie.

Lees meer over ons
Klassenfoto van stichting Méér Muziek in de Klas

Wat kun jij doen?

Of je nu leerkracht, student, ouder, cultuurmedewerker, medewerker bij een poppodium, burgemeester, bestuurder of beleidsmaker bent, jij kunt ons helpen om ons doel te bereiken en meer muziek in de klas voor álle basisschoolkinderen in Nederland te realiseren. Hoe? Klik verder en bekijk wat jij kunt doen.

Bekijk wat jij kunt doen
Wat kun jij doen - Méér Muziek in de Klas

Meer informatie

  • Scholen en opleidingen
    Ben je op zoek naar muzikale lestips en inspirerende video's voor in de klas? Of wil je meer weten over Lang Leve de Muziek Wedstrijd, onze workshops of financiering voor muziekonderwijs? Informatie voor leerkrachten, schoolleiders en studenten van pabo's en conservatoria vind je hier. Lees meer
  • Ouders voor Méér Muziek in de Klas
    Wat kun je als ouder doen om muziekonderwijs op de school van jouw kind(eren) te realiseren? Bekijk de mogelijkheden om ideeën uit te wisselen, in gesprek te gaan met andere ouders en handige tips en inspirerende activiteiten van ons te ontvangen. Lees meer
  • Muziekonderwijs in jouw regio
    Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal zet in op duurzame verankering van muziekonderwijs in de regio. Dit doen we door alle regionale partijen die hiervoor nodig zijn aan elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Betrokken partijen zijn, naast uiteraard het onderwijs, bijvoorbeeld de muziekverenigingen, regionale overheden, bedrijven, serviceclubs, poppodia, pabo’s en conservatoria. Op dit moment zijn er dertien MuziekAkkoorden ondertekend en staan vele regio's in de startblokken. Doet jouw regio al mee? Lees meer

Doneren

Wilt u bijdragen aan een muzikale toekomst voor de kinderen in Nederland en het Caribisch gebied? Elke donatie, schenking of nalatenschap is welkom om de muziek te laten (blijven) klinken op alle Nederlandse basisscholen.

Stap

Donatiebedrag

Meer weten of maatwerk?

Mocht u advies willen over het formuleren van uw wensen dan helpen wij u graag. Ook als u meer wilt weten over sponsormogelijkheden of eens wilt praten over een maatwerkproject. Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@meermuziekindeklas.nl of 020 - 8204 734.

Meer informatie