Help je mee om muziek in de klas voor ieder kind mogelijk te maken?

Help je mee om muziek in de klas voor ieder kind mogelijk te maken?

Steun ons

Gun ieder kind het effect van muziek

Muziek maken is niet alleen heel leuk, het zorgt ook voor een creatieve uitdaging, ontspanning en verbondenheid. Het geeft kinderen zelfvertrouwen en laat ze hun talenten ontdekken. Maar op veel scholen is er nauwelijks tijd en ruimte voor muziek. Dat moet veranderen. Samen zorgen we voor extra vakleerkrachten, workshops en middelen om muziek te kunnen maken. Voor ieder kind muziek in de klas. Help je mee? Doneer direct via de knop onder de afbeeldingen hieronder of klik hier voor meer informatie.

 • Je betaling is veilig en je gegevens worden vertrouwelijk behandeld
 • Méér Muziek in de Klas heeft het CBF-keurmerk en gaat zorgvuldig om met uw gift

Stap

Donatiebedrag

Uitgelicht

Vier de Kindermuziekweek met muziekonderwijs!

Van 24 maart t/m 2 april is de vijfde landelijke editie van de Kindermuziekweek! Meer dan 350 activiteiten worden georganiseerd door ruim 100 organisaties, en tienduizenden basisschoolleerlingen zingen het openingslied Iedereen verstaat muziek. Lees hier wat jij kunt doen!

Vier mee

Waarom Méér Muziek in de Klas?

Muziek draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk.

Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Samen met onder andere onze partners, ambassadeurs en sponsoren werken we aan het behalen van deze ambitie.

Lees meer over ons
Klassenfoto van stichting Méér Muziek in de Klas

Aan de slag met muziekonderwijs

Of je nu leerkracht, student, ouder, cultuurmedewerker, medewerker bij een poppodium, burgemeester, bestuurder of beleidsmaker bent, jij kunt meer muziek in de klas voor álle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied mogelijk maken. Hoe? Klik verder en bekijk wat je allemaal kunt doen.

Aan de slag
Aan de slag - Méér Muziek in de Klas

Algemene informatie

 • Scholen en opleidingen
  Ben je op zoek naar muzikale lestips en inspirerende video's voor in de klas? Of wil je meer weten over meer muziek in het speciaal onderwijs, vliegende brigadiers, samenwerken of financiering voor muziekonderwijs? Informatie voor leerkrachten, schoolleiders en studenten van pabo's en conservatoria vind je hier. Lees meer
 • Ouders voor Méér Muziek in de Klas
  Wat kun je als ouder doen om muziekonderwijs op de school van jouw kind(eren) te realiseren? Bekijk de mogelijkheden om ideeën uit te wisselen, in gesprek te gaan met andere ouders en handige tips en inspirerende activiteiten van ons te ontvangen. Lees meer
 • Muziekonderwijs in jouw regio
  Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal zet in op duurzame verankering van muziekonderwijs in de regio. Dit doen we door alle regionale partijen die hiervoor nodig zijn aan elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Betrokken partijen zijn, naast uiteraard het onderwijs, bijvoorbeeld de muziekverenigingen, regionale overheden, bedrijven, serviceclubs, poppodia, pabo’s en conservatoria. Doet jouw regio al mee? Lees meer

Lees méér

 • Acties voor muziekonderwijs

 • Indrukwekkende verhalen

 • Het Handboek voor meer muziek in de klas