Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving

Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving

Inspiratietour Méér kunst en cultuur in School en Omgeving

Binnen het programma ‘Méér kunst & cultuur in School en Omgeving’ draagt Méér Muziek in de Klas bij aan de realisatie van een verlengde schooldag op scholen waar leerlingen opgroeien vanuit een kansenachterstand.

In 2024 trekken we door het hele land met onze inspiratietour waarin we zichtbaar maken wat kunst en cultuur kan betekenen bij het bieden van gelijke kansen aan kinderen en jongeren. Tijdens de sessies lichten we lokale succesverhalen van rijke schooldagen uit, worden dilemma’s besproken maar vooral praktische tips uitgewisseld hoe je een kunst- en cultuuraanbod integraal onderdeel kan maken van het onderwijs.

Meer over de Inspiratietour en het naslagmateriaal

Over het programma

Het programma ‘Méér kunst en cultuur in School en Omgeving’ werd op 23 mei 2023 afgetrapt door onze erevoorzitter Koningin Máxima en minister Wiersma op kindcentrum O3 in Den Haag. We verleggen daarbij de focus van alleen muziek naar een gevarieerd buitenschools creatief aanbod om kinderen en jongeren uit alle lagen van de samenleving dezelfde kansen te bieden en kijken met veel enthousiasme uit naar deze nieuwe fase.

Wil jij méér kunst en cultuur in de buurt van jouw school en omgeving? Of werk je al aan een breed kunst- en cultuuraanbod en deel je graag jullie ervaringen?

Sluit je aan via de onderstaande knop. We denken graag mee!

Bouw met ons mee

Voorgestelde artikelen

  • Nieuwe ronde subsidieregeling School en Omgeving

  • Erevoorzitter Koningin Máxima aanwezig bij inspiratiesessie ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving’

  • Flagshipscholen