Teamtraining voor vakintegratie

Teamtraining voor vakintegratie

14 mei 2024

Basisscholen kunnen komend schooljaar via Méér Muziek in de Klas de teamtraining Tussen Kunst en Kern volgen. De teamtraining is ontwikkeld vanuit het MuziekopleidersAkkoord. Het doel van deze cursus is een (nog) beter begrip van verschillende vormen van vakintegratie.

Tijdens deze training van een dagdeel leren leerkrachten, coördinatoren en schoolleiders als team samenhang aanbrengen tussen kunstvakken en andere vakken. Naast theoretische kennis over vakintegratie ontdekken de deelnemers creatieve werkvormen om bijvoorbeeld muziek- en rekenonderwijs met elkaar te verweven en krijgen ze concrete tips voor het ontwikkelen van een vakintegrerend lesplan. Dit schept voor hen mogelijkheden om te werken aan meerdere leerdoelen tegelijkertijd.

Vakintegratie is een belangrijk thema bij het MuziekopleidersAkkoord, dat in 2020 is ondertekend door alle pabo’s en conservatoria. Vakintegratie gaat de komende jaren een steeds grotere rol spelen in het onderwijs. Door Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) worden momenteel nieuwe kerndoelen ontwikkeld voor het onderwijs, waarin vakintegratie een belangrijk uitgangspunt zal zijn, zeker bij de kunstvakken.

Om deze ontwikkelingen te faciliteren is vanuit het MuziekopleidersAkkoord verleden jaar de videoreeks Kennisclips Vakintegratie gelanceerd.

Lees meer over Tussen Kunst en Kern

Nieuwste artikelen

  • Wetenschapsjournalist Mark Mieras over belang kunstonderwijs voor creëren gelijke kansen

    16 mei 2024

  • Teamtraining voor vakintegratie

    14 mei 2024

  • Train-de-trainer cursus richt zich op muziektechnologie

    25 apr. 2024