Bart van Meijl

Bart van Meijl

Voorzitter Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO)

Bart van Meijl is voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO).

Als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie wil Bart van Meijl de verbinding tussen met muziekonderwijs en het actieve verenigingsleven leggen. Nederland kent meer dan 2.800 muziekverenigingen. Van harmonieën en brassbands naar symfonieorkesten en accordeonverenigingen, de verengingen vormen vaak een belangrijke basis van het sociale leven in gemeenten. De KNMO is als koepelorganisatie actief om deze verenigingen te ondersteunen op alle mogelijke gebieden.

'Al jaren zien we dat muziekonderwijs van grote waarde is voor de ontwikkelingen van kinderen. Muziekverenigingen spelen een belangrijke rol in zowel afnemer van muziekonderwijs, maar ook in de ontwikkeling van nieuwe manieren van onderwijs in samenwerking met muziek- en basisscholen in haar omgeving. De KNMO is een groot voorstander van sterke verbindingen en samenwerking tussen het primair onderwijs, de muziekopleidingen en het verenigingsleven'.


Bart van Meijl

'De KNMO is een groot voorstander van sterke verbindingen en samenwerking tussen het primair onderwijs, de muziekopleidingen en het verenigingsleven.'