Carla Smits

Carla Smits

Voorzitter College van Bestuur Tabijn - Noord-Holland

"Iedereen heeft wel wat met muziek. Of je nou naar muziek luistert, (samen) muziek maakt, een liedje zingt, danst op muziek of er over praat, muziek doet iets met je. En daarom is het zo belangrijk dat muziek een plek krijgt op alle kindcentra en scholen, zodat ook alle kinderen ermee in aanraking komen.

Muziek draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en professionals. Het vraagt om samenwerken, naar elkaar luisteren, creativiteit, kritisch zijn en concentratie. Dat zijn maar een paar dingen die erbij komen kijken. Bovendien ontspant muziek en draagt het bij aan de ontwikkeling van de hersenen. Bovendien kan het voor kinderen die misschien niet zo goed zijn in taal of rekenen, maar wel in muziek, bijdragen aan hun zelfvertrouwen, zodat je beter in het leven kan staan.

Ik ben blij en trots om ambassadeur te zijn voor Méér Muziek in de Klas. Tabijn heeft muziek hoog in het vaandel staan omdat muziek iedereen raakt en bijdraagt aan de ontwikkeling van alle kinderen."

Carla Smits

"Tabijn heeft muziek hoog in het vaandel staan omdat muziek iedereen raakt en bijdraagt aan de ontwikkeling van alle kinderen."