Dimitri Horsthuis - Tangelder

Dimitri Horsthuis - Tangelder

Wethouder gemeente Overbetuwe

'Muziek maken, hoe leuk is dat!'

Zelf heb ik nooit een muziekinstrument leren bespelen, maar ik kan me nog goed mijn eerste muzieklessen op school en de paar verkennende blokfluit- en pianolessen op de muziekschool herinneren. En nu mag ik als wethouder Cultuur in de gemeente Overbetuwe aan de slag om meer cultuur in de klas te brengen. Dit doen we onder andere met het Cultuurmenu voor onze basisscholen. Een mooi lokaal overzicht van activiteiten en voorstellingen, waarmee we basisschoolleerlingen in contact brengen met cultuur in de breedste zin van het woord.

In de gemeente Overbetuwe verbinden we organisaties en verenigingen die muziek een warm hart toe dragen. Zo werken we aan een basis voor goed muziekonderwijs.

Dit begint bij de scholen zelf. Sommigen leerkrachten zijn heel vaardig met muziek. Maar leerkrachten die zelf geen muzikale achtergrond hebben, staan soms wat aarzelend tegenover het geven van muzieklessen. Hoe doe je dat?

Dimitri Horsthuis - Tangelder

'Samen staan we sterk en maken we mooie stappen richting letterlijk Méér Muziek in de Klas. Iets waar we trots op zijn.'

'Méér muziek in de klas betekent een andere manier van (samen) werken in de klas'

Het is mooi om te zien dat een lokale muziekvereniging of muziekschool een eerste stap biedt om scholen hierbij te ondersteunen. Ik ben daarom erg fan van ‘de muziekkoffer’. Een laagdrempelige manier om met muziek in de klas aan de gang te gaan.

Méér Muziek in de Klas betekent gelukkig niet méér werk voor de leerkracht, maar vooral een andere manier van (samen) werken in de klas. Het Méér zit hem ook in de beleving en de twinkeling in de ogen van de kinderen als ze applaus ontvangen zodra ze hun eerste klanken laten horen.

Om dit alles mogelijk te maken, werken we als gemeente in Overbetuwe samen met Cultuur Oost, het basisonderwijs, de HAN Pabo, muziekscholen, muziekverenigingen en Meer Muziek in de Klas Landelijk. Samen staan we sterk en maken we mooie stappen richting letterlijk Méér Muziek in de Klas. Iets waar we trots op zijn.