Judica Lookman

Judica Lookman

Eigenaar Lookman Erfgoed & Cultuur

"Als cultuurcoach van de gemeente Renkum help ik de scholen en de culturele aanbieders bij het samen maken van plannen voor activiteiten op school. Kunstlessen in de klas, excursies naar bijzondere plekken en voorstellingen bezoeken. Om er voor te zorgen dat kinderen ontdekken wat er allemaal kan in Renkum. En ook om ze uit te laten vinden waar ze plezier in hebben en zelf goed in zijn.

Ik ben elke dag wel met muziek bezig. Met mijn bedrijf Lookman erfgoed & cultuur werk ik ook als coach en uitvoerder van muziekonderwijs op scholen en ben ik koordirigent. Daarnaast speel ik trekharmonica in muziekgroep Madlot (speelmansmuziek) en De Trekvogels (ontmoeting van Syrische, Koerdische en Nederlandse folk)."

Foto credits: Hans Dijkstra, Robbert Kamphuis en Jikke Göbel van Tongeren
Judica Lookman

"Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen zich ontwikkelen als ze bezig zijn met muziek. Ze leren en vergroten steeds weer hun kennis en kunde. Je ziet ze groeien. Muziek maken en zo leren geconcentreerd samen te werken. En vervolgens om daar met je eigen talenten en kwaliteiten een draai aan te geven."