Sander en Bastiaan van den Tillaard

Sander en Bastiaan van den Tillaard

Masterstudenten rechtsgeleerdheid en marketing management

Het mooiste aan muziek maken is dat het zorgt voor ontspanning. Tegenwoordig wordt er al veel van kinderen verwacht. Muziek biedt ontspanning en geeft uiting aan de creativiteit dat ieder kind heeft. Daarnaast leert een kind samenwerken; muziek maken doe je niet alleen, maar vooral samen. Door een muziekstuk te spelen of samen te zingen, leren kinderen om in groepsverband samen te werken.

Wat wij het leuke vinden aan muziek maken is dat het op verschillende manieren kan. Iedereen kan muziek maken op zijn eigen manier en niks is fout. Zo kan je fluiten, zingen, trommelen, een instrument bespelen, groot of juist klein uitpakken, een muziekstuk spelen of er zelf een bedenken. Kinderen leren op jonge leeftijd dat niet één ding goed is, maar dat er veel mogelijkheden zijn; dat bevordert het zelfvertrouwen. Muziek is een waardevolle aanvulling op het leven en de ontwikkeling van het kind.

Als ambassadeurs van Méér Muziek in de Klas Lokaal Noord Veluwe gunnen we dat ieder kind! Samen, voor meer muziek in de klas!

Sander en Bastiaan van den Tillaard

"Muziek is een waardevolle aanvulling op het leven en de ontwikkeling van het kind."