Soenil Bahadoer

Soenil Bahadoer

Sterrenchef

Chefkok Soenil Bahadoer is ambassadeur koken voor Méér Muziek in de Klas. Hij gaat zich vanuit zijn vakgebied inzetten voor de missie van de stichting: de wereld vergroten van leerlingen voor wie een kunst- en cultuuraanbod niet vanzelfsprekend is door ze meer in aanraking te brengen met culturele en creatieve disciplines, zoals mode, koken, muziek, dans en toneel.

Soenil Bahadoer was als kind al gefascineerd door koken en leerde de eerste kneepjes van het vak van zijn moeder. Hij genoot ervan maaltijden te bereiden met het hele gezin en stond al jong zelf achter het fornuis. Hij ging dan ook naar de kokschool en werkte als leerling-kok bij grote sterrenrestaurants. Op dit moment is Soenil eigenaar van restaurant De Lindehof in Nuenen en heeft hij twee Michelinsterren.

Door deze belangrijke titels voelt hij nog meer de verantwoordelijkheid om het stokje door te geven en een voorbeeld te zijn voor de jeugd:

Soenil Bahadoer

“Ik wil ze laten zien wat je kunt bereiken in dit vak. Soms ontmoet ik jongeren bij wie het in het leven tegenzit. Ik nodig ze uit om in de keuken te komen kijken, want ik wil ook juist deze jongeren een kans geven. Als ze leerling bij ons worden en later bij andere chefkoks verder gaan met hun carrière, ben ik helemaal trots!”