Jeugdeducatiefonds scholen maken kans op deelname aan de Grootse Schoolband van Nederland 2021

Jeugdeducatiefonds scholen maken kans op deelname aan de Grootse Schoolband van Nederland 2021

En op een gratis vakleerkracht muziek!

- Het aanmeldformulier is gesloten en de Grootste Schoolband van Nederland 2021 is geformeerd. Meer informatie volgt binnenkort. -

Dit jaar kunnen alle Jeugdeducatiefonds gecertificeerde scholen een gratis vakleerkracht muziek winnen door zich aan te melden voor de Grootse Schoolband van Nederland!

Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Méér Muziek in de Klas is partner van het Jeugdeducatiefonds en vindt het belangrijk dat kinderen die opgroeien in achterstandsituaties de kans krijgen om deel te nemen aan Het Kerst Muziekgala 2021!

Over Het Kerst Muziekgala 2021

Tijdens Het Kerst Muziekgala treden 12 klassen, uit elke provincie één, samen op als de Grootste Schoolband van Nederland. Ook zijn er optredens van verschillende bekende artiesten. Bijzondere gast van Het Kerst Muziekgala is Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Het Kerst Muziekgala 2021 wordt in de kerstvakantie uitgezonden op NPO 1.

Kijk het Kerst Muziekgala 2019 terug op NPO Start

Hoe het werkt

Het maakt niet uit of de klas ervaring heeft met muziekonderwijs of niet; elke klas komt in aanmerking. Wanneer een klas wordt geselecteerd voor de Grootste Schoolband van Nederland, komt er wekelijks een gratis Vliegende Brigadier langs. Dat is een vakleerkracht muziek die de klas voorbereidt op Het Kerst Muziekgala 2021, van het oefenen van de tekst tot het maken van de muziek. Ook geeft de Vliegende Brigadier de leerkracht en leerlingen tips & tricks, en laat hij ze ervaren hoe belangrijk en leuk het is om meer met muziek te doen in de klas. Gratis muziekonderwijs dus!

Meedoen?

Komt jouw school ook in aanmerking en wil jij met je leerlingen van groep 7/8 dit muzikale avontuur aangaan? Stuur dan uiterlijk donderdag 8 juli 2021 je motivatie in waarin je ons in een paar zinnen vertelt waarom jij hier met je klas aan mee wilt doen. Dit mag ook een videoboodschap zijn. Let op! We starten pas na de zomervakantie met oefenen dus bedenk of je dan nog steeds lesgeeft aan de huidige klas.

Leuk en goed om te weten

Als jouw klas wordt geselecteerd, dan wordt alles rondom het optreden geregeld, van het voorbereiden van de muzikale act op school tot het vervoer naar de optreedlocatie toe. Deelname is gratis. Het enige wat we vragen is dat je gemotiveerd bent om er samen met je klas een mooi optreden van te maken en bereid bent om hier tijd voor vrij te maken. Gemiddeld zal dit een uur per week zijn.

Wordt jouw klas niet geselecteerd, dan krijg je een gratis workshop muziekonderwijs op maat voor het hele leerkrachtenteam op een moment naar keuze!

Ga het muzikale avontuur aan en geef je op via deze link