Workshop Digitaal Componeren in de Klas

Workshop Digitaal Componeren in de Klas

Ben jij leerkracht van groep 6, 7 of 8 van de basisschool en wil je kans maken op een gratis workshop Digitaal Componeren in de Klas? Meld je aan!

UPDATE: Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit project. 

In het project Digitaal Componeren in de Klas wordt creativiteit, techniek en muziek gecombineerd in een leuke workshop voor kinderen. Leerkrachten kunnen hun klas tot en met 12 januari aanmelden via het aanmeldformulier.

Per provincie maken drie groepen kans op een workshop digitaal componeren. De workshop duurt 1,5 uur en kan op je eigen school of op een andere school in de provincie plaatsvinden. Houd er rekening mee dat je eventueel moet reizen voor een workshop, hiervoor krijg je de treinkaartjes vergoed.

Wedstrijd

Tijdens de workshop gaan alle kinderen aan de slag met het maken van een eigen ringtone waarmee je gelijk meedingt naar een bijzondere prijs. De vijf groepen met de beste ringtone mogen namelijk in juni naar het landelijke evenement in Amsterdam waar de winnaar bekend wordt gemaakt. Door een vakjury worden de inzendingen beoordeeld op creativiteit, originaliteit, muzikaliteit en de technische aspecten. De winnende ringtone wordt ingespeeld door een professioneel orkest en kan echt gebruikt worden!

Workshop

Alle benodigde apparatuur voor de workshop wordt door de workshopleiders meegenomen en opgebouwd met o.a. een basisset met geluiden om mee te werken. De kinderen kunnen daarnaast ook zelf geluiden opnemen om te gebruiken. De workshops worden begeleid door professionals van de Muziek-Werkplaats, de leerkracht is er natuurlijk ook bij aanwezig.

Tips voor digitaal componeren

Wil je zelf aan de slag met digitaal componeren? Voor alle scholen komen er in de loop van het project via o.a. Schooltv leuke tips en trucs om aan de slag te gaan met digitaal componeren. Houd onze website in de gaten!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Samsung Nederland. 

Lees hier de deelnamevoorwaarden van het project