Good Practices 'Ouderbetrokkenheid'

Good Practices 'Ouderbetrokkenheid'

Kartrekker en ouder Michael Hiariej op IKC de Rietzee in Groningen

Op 23 juni 2023 vierden IKC de Rietzee in Groningen hun tweede Rietzee Zomerfestival! Als jaarafsluiting, maar zeker ook als bekroning van hun schooljaar vol muziek. De enthousiaste oudercommissie en de gedreven vakleerkracht muziek Michael Hiariej zetten met hulp van veel betrokkenen een écht festival neer, met muziek, eten, drinken en gezelligheid. Wat een feest!

Bekijk dit voorbeeld

Interview met muzikant en ouder Virgil Piqué

Begin 2023 organiseerden we een online inspiratiesessie cultuuronderwijs. Om ouders te inspireren en ze concrete handvatten te geven om met muziek aan de slag te gaan op de school van hun kind(eren). Een onderdeel van de sessie was het interview met muzikant en ouder Virgil Piqué. Hij verzorgt workshops voor leerkrachten en verzamelt 30 gitaren voor leerlingen van de Archipelschool in Vlissingen. Omdat volgens hem élk kind in aanraking moet kunnen komen met muziek.

"Ik denk dat als je alle ouders van leerlingen op school vraagt wie er nog een verstofte gitaar op zolder heeft liggen, dat er zeker wel 10 gitaren boven water komen."

Bekijk het interview