Het Kerst Muziekgala 2022

Het Kerst Muziekgala 2022

Een programma van AVROTROS vol muziek voor en door kinderen

Kijk het Kerst Muziekgala 2022 terug via NPO Start

Op 26 december 2022 werd het Kerst Muziekgala 2022 uitgezonden. Koningin Máxima was tijdens de opnames aanwezig als onze eregast. Met het Kerst Muziekgala laten we zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is. Samen met jonge artiesten brachten Edsilia Rombley, Karsu, Kris Kross Amsterdam en OG3NE sfeervolle kersthits ten gehore.

Kijk de uitzending terug via NPO Start.

Over het Kerst Muziekgala

Het programma van AVROTROS werd gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro en is traditioneel afgesloten met de Grootste Schoolband van Nederland! Bestaande uit elf klassen van Jeugdeducatiefonds-gecertificeerde scholen. Onze Vliegende Brigadiers (vakleerkrachten muziek) verzorgden tien weken lang twee uur per week muziek- en dansles om de leerlingen klaar te stomen voor hun optreden tijdens het gala.

*Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Méér Muziek in de Klas is partner van het Jeugdeducatiefonds en vindt het belangrijk dat kinderen die opgroeien in achterstandsituaties de kans krijgen om deel te nemen aan Het Kerst Muziekgala 2022!

Lespakket 'Muziek is van ons'

Studeer het lied van de Grootste Schoolband, 'Muziek Is Van Ons', in met jouw klas!

> Beluister het lied 'Muziek Is Van Ons'
> Beluister de karaokeversie
> Download de songtekst
> Download de bladmuziek
> Download het akkoordenschema

Het lied is gecomponeerd door Tjeerd Oosterhuis.

Wil je tips en tricks voor het instuderen van Muziek is van ons? Mail dan naar vliegendebrigadiers@meermuziekindeklas.nl
en wij helpen je graag verder!