Het Kerst Muziekgala 2023

Het Kerst Muziekgala 2023

Een programma van AVROTROS vol kunst en cultuur voor en door kinderen en jongeren

Het Kerst Muziekgala 2023

In december 2023 is het weer zover, het traditionele Kerst Muziekgala waarin we laten zien hoe leuk en waardevol kunst- en cultuuronderwijs is!

Tijdens Het Kerst Muziekgala treden kinderen en jongeren samen met bekende artiesten op en laten ze hun talenten zien op het gebied van dans, theater, mode of koken. Het Kerst Muziekgala wordt traditiegetrouw afgesloten met de Grootste Schoolband, waarin basisschoolklassen en VO schoolbands uit het hele land voor het eerst samen optreden voor een groot publiek. De Grootste Schoolband is een optreden vol muziek en dans.

De Grootste Schoolband

In aanloop naar Het Kerst Muziekgala worden de deelnemende klassen en schoolbands vanaf de zomervakantie wekelijks gratis begeleid door een Vliegende Brigadier. Dat is een vakleerkracht muziek en/of dans die de klas voorbereidt op Het Kerst Muziekgala 2023. Van het oefenen van de songtekst van het speciaal gecomponeerde lied, tot het maken van de muziek of het instuderen van danspassen. Ook geeft de Vliegende Brigadier de schoolklassen en bandleden tips & tricks, en laat diegene jullie ervaren hoe belangrijk en leuk het is om meer met muziek- en kunstonderwijs te doen op school.

Het Kerst Muziekgala 2023 wordt op 19 december uitgezonden op NPO 1.

Kijk het Kerst Muziekgala 2022 terug via NPO Start

Op 26 december 2022 werd het Kerst Muziekgala 2022 uitgezonden. Koningin Máxima was tijdens de opnames aanwezig als onze eregast. Samen met jonge artiesten brachten Edsilia Rombley, Karsu, Kris Kross Amsterdam en OG3NE sfeervolle kersthits ten gehore.

Kijk de uitzending terug via NPO Start.

Kijk de uitzending terug